?>

Bozcaada yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

çanakkale'nin kuzey ege denizi'ndeki turizm merkezi bozcaada ilçesi, 15 temmuz demokrasi ve milli birlik gününde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Ekonomi - 3 ay önce

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Havasıyla küçük bir kasabayı yansıtan, dar sokaklarında farklı mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranları, Türkiye’nin en iyi korunmuş tarihi kalesi, bakir koyları, temiz ve buz gibi denizi yanında, bir de İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle pek çok kişinin tercih nedeni olan turizm merkezi Bozcaada, 15 Temmuz’da tatilcilerin gözdesi oldu. Başta İstanbullular olmak üzere çevre illerden gelen tatilcilerin, tercihlerini Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’dan yana kullandı. Yaklaşık 4 bin kapasitelik resmi konaklama kapasitesi bulunan ancak yaz aylarında resmi olmayan tesisler ile 20 bine kadar günlük turist ağırlayan Bozcaada’daki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100’e ulaştı. Poyraz rüzgarıyla meşhur ada, gündüzleri serinlemek isteyen tatilcileri buz gibi deniziyle karşıladı. Bozcaada’nın koylarında güneşlenen ziyaretçiler, akşam saatlerinde ise gün batımı ritüelini gerçekleştirip, ardından ada mutfağının özgün lezzetlerini tattı.

11 Temmuz Cuma günü itibarıyla doluluk oranı yüzde 75’e ulaşan adada, Cumartesi gününden Salı gününe kadar konaklama tesisleri yüzde 100 doldu. Yoğunluk sebebiyle GESTAŞ, Cumartesi sabaha karşı 04.30’da ek feribot seferleri düzenleyerek adaya ulaşımı rahatlatmaya çalıştı. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Bozcaada’da otel ve pansiyonlarda boş yer kalmazken, restoranlar, kafeler ve eğlence mekanları da dört gün boyunca tıklım tıklım doldu. Adadaki hareketlilik, turizm işletmecilerini ve yerel esnafı memnun etti.

Adada restoran işletmecisi Zeki Ayaşlıgil, "Şu anda Bozcaada’da harika bir doluluk var. Ada esnafının yüzü gülüyor. Misafirlerimiz de memnun. Fiyat politikası olarak geçtiğimiz yıl Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan aldığımız tarifeleri uyguluyoruz. Herkes memnun, yüzler gülüyor. İnşallah Bozcaada turizmi böyle devam eder ve herkes hak ettiği emeğin karşılığını alır" dedi.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Kemal Furuncu ise, "Tam anlamıyla adada yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Hatta yer bulamayan misafirlerimiz arıyor ama artık yerimiz kalmadı. Daha önce rezervasyonsuz gelinmemesi yönündeki uyarılarımız dikkate alınmış görünüyor. Her şey gayet sakin ve güzel ilerliyor. Uzun süren bir sessizliğin ardından, bu yoğunlukla birlikte turizmin yeniden canlanacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Tatil boyunca asayiş denetimleri sıklaştırıldı. Çanakkale’nin Merkez ilçesinden gelen takviye ekiplerle birlikte Emniyet ve Jandarma adada güvenlik ve asayişi sağlamak için yoğun mesai harcadı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

En Yakıt’tan kullanıcılarına ‘4 Kat Mil’

09:52 - Ekonomi

Doğan: "Greyfurt üreticileri de destek kapsamına alınmalıdır"

09:50 - Ekonomi

TOBB Malatya Genç girişimciler kurulu tarafından kadın girişimci Hafure Adak’a plaket

09:50 - Ekonomi

Erzurumlu gençler organik arıcılığı öğrendi

09:10 - Ekonomi

KUDAKA’nın 2025 yılı teknik destek programı dördüncü dönem sonuçları açıklandı

09:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Psikolog Kanizi'den Akran Zorbalığı Uyarısı

17:30 - Sağlık

Vali Akbıyık: "Çam balında dünya birincisiyiz"

17:00 - Genel

TÜRSAB’tan Milas-Bodrum Turizmine Destek Ziyareti

15:42 - Turizm

Demos’un Sesi Muğla’da Yankılanacak

15:04 - Kültür Sanat

Datça’dan Bodrum’a Tüm Engeller Aşılıyor

15:04 - İnsan