?>

BŞEÜ, ‘Sigortalı Anadolu Zirvesi 2026’ programında yer aldı

BŞEÜ, ‘SİGORTALI ANADOLU ZİRVESİ 2026’ PROGRAMINDA YER ALDI

Eğitim - 2 ay önce

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), ‘Sigortalı Anadolu Zirvesi 2026’ programında akademik paydaş olarak yer aldı.

Gerçekleştirilen zirvede, Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 30 üniversiteden akademisyenler, öğrenciler ve sigorta sektörü temsilcileri bir araya geldi. Akademi, kamu ve sektör iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiği etkinlikte; sigortacılık sektörünün geleceği, insan kaynağı, dijitalleşme ve sigorta kültürü gibi konular ele alındı. Zirvenin organizasyon komitesinde, BŞEÜ Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Behlül Ersoy ile Müdür Yardımcısı Muzaffer Ulusoy yer aldı.

Zirvenin ilk gününde düzenlenen ‘Sigortacılıkta Eğitim ve Kültür Dönüşümü Çalıştayı’ kapsamında; üniversite-sektör iş birlikleri, sigortacılık eğitiminde dönüşüm, veri ve teknoloji odaklı yetkinlikler ile toplumda sigorta bilincinin geliştirilmesine yönelik başlıklar değerlendirildi. Çalıştayın açılış konuşmaları, Behlül Ersoy, Ankara Üniversitesi Aktüerya Bilimleri Bölüm Başkanı Furkan Başer, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı Ali Burak Kurtulan ve Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı tarafından gerçekleştirildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşe Sevtap Kestel moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Behlül Ersoy panelist olarak yer aldı. Panelde üniversite-sektör iş birlikleri, sigortacılık eğitiminde dönüşüm ve geleceğin yetkinlikleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Zirvenin ikinci gününde gerçekleştirilen panel ve kariyer oturumlarında ise yapay zekâ, dijitalleşme, genç istihdamı, sigorta okuryazarlığı ve geleceğin yetkinlikleri odağında sektörün dönüşüm süreci ele alındı.

İki gün süren zirvede, sigortacılık sektörünün geleceğinin teknoloji, veri analitiği, aktüerya bilgisi ve nitelikli insan kaynağının birlikte gelişmesiyle şekilleneceği vurgulanırken, üniversite-sektör entegrasyonunun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

Marmaris’te İtalyan "Fusion" esintisi

2026-05-12 15:29 - Magazin

İlgili Haberler

YKS’nin zirvesi yine Kartal AİHL oldu: Türkiye dereceleri peş peşe geldi, başarının sırrını anlattılar

19:13 - Eğitim

Geleceğin Meslekleri Programında Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Ele Alındı

19:21 - Eğitim

Torununa destek için 46 yıl sonra sınava girdi, Türkiye birinciliğiyle gururlandı

19:15 - Eğitim

Vali Erol, LGS’de tam puan alan öğrencileri ağırladı

18:24 - Eğitim

Alaplı’da gençler telefon ekranından tezhip sanatına yöneldi

17:07 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim