?>

“BU ÇANTADA HAYAT VAR”

  Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminin ikinci yıl dönümünde vatandaşlarda deprem bilincini oluşturmak ve farkındalık yaratmak için deprem çantası dağıttı.

Gündem - 3 ay önce

Son günlerde Ege Denizi’nde yaşanan depremler ve 2023 yılında 11 şehirde yıkıma neden olan 6 Şubat Depremleri’nin yıl dönümünde Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarda deprem bilincini oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara deprem çantası dağıtımına başladı. Deprem Çantası dağıtımı 6 Şubat depremlerinde yaşananları anlatan Kayıp filmi sonrası Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapıldı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi yönetmenliğini ve senaristliğini Hataylı Eğitimci Gazi İsmailoğulları’nın yaptığı, kalanlara ve zamansız gidenlere “Kayıp” filmini 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde izleyicisi ile buluşturdu. Kayıp filminin konusu; “6 Şubat’ta Antakya’da meydana gelen büyük depremin ardından, felaketin gölgesinde kayıp yakınlarını arayan iki ana karakter, Şemsettin ve Eylem’in dokunaklı hikayesini konu alıyor. Depremle yıkılmış bir şehirde, kayıplarını arayan bu iki insan, sadece fiziksel enkazla değil, kendi iç dünyalarındaki travmalar ve duygusal enkazla da yüzleşmek zorundadır. Film, yok oluşun ve arayışın iç içe geçtiği bir hikâyeyi, umutsuzluk, kayıp ve yas temaları üzerinden ele alıyor.” Filmin ardından Büyükşehir Belediyesi etkinliğe katılan izleyicilere Afet ve Acil Durum Çantası dağıttı. 

 

Deprem Çantasında Neler var?

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Kayıp” filminin gösteriminin ardından izleyicilere deprem çantası dağıttı. Afet ve Acil durum Çantası içerisinde el feneri, fener pili, çakı seti, yağmurluk, kağıt mendil, çakmak, not defteri, tükenmez kalem, ip, düdük, termal battaniye, maske ve ilk yardım çantası yer alıyor. İlk yardım çantasının içerisinde flaster, yara bandı, elastik bandaj çengelli, makas, çengelli iğne, hidrofil pamuk, yanık jeli, hidrofil sargı bezi, steril olmayan gaz kompres, yaralara karşı iyotlu çözelti ve ilkyardım boyunluğu yer alıyor.

 

Erhan Hoşgül “Olası bir deprem sonrası acil ihtiyaçlar içeren deprem çantalarımızı farkındalık yaratmak ve afet bilincini geliştirmek adına vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Erhan Hoşgül, “Büyükşehir Belediyesi olarak depremin etkilerini en aza indirmek ve olası kayıplara önlemek için alınması gereken tüm önlemleri almak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın doğal afetlere karşı duyduğu hassasiyet doğrultusunda acil ihtiyaçlar içeren deprem çantalarımızı farkındalık yaratmak ve afet bilincini geliştirmek adına vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” dedi.

 Başkan Aras; “Afetlerden Ders Almadığımız Sürece, Her Afet Büyük Bir Felakete Dönüşüyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras doğal afetlerin yaşamın bir gerçeği olduğunu söyledi ve bu afetlere karşı hazırlıklı olunması için çalışmalara, eğitimlere devam ettiklerini belirtti. Başkan Aras; “Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen büyük bir deprem felaketi yaşadı. Bu depremin üzerinden iki yıl geçti. Son günlerde de Ege kıyılarımızda sürekli depremler yaşanıyor. Deprem gerçeği ile bilimle, eğitimle yüzleşmeli, gerekli tedbirleri almalı ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmeliyiz. Afetlerden ders almadığımız sürece, her afet büyük bir felakete dönüşüyor. Muğla, aktif fay hatlarının bulunduğu sismik bir bölgede yer alıyor. Bu bilinçle, kenti depreme dirençli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplanma alanlarının belirlenmesinden yapıların kontrol ve güçlendirilmesine kadar pek çok alanda önlem alıyoruz. Ancak, sadece binaları güçlendirmek yeterli değil; toplumun bilinçlenmesi ve afet yönetimine aktif katılımı da hayati önem taşıyor. Bu nedenle halkımızı bilinçlendirmek için eğitimlere devam ederken deprem çantası dağıtımına da başladık. Olası bir depremde kayıplarımızı en aza indirmek, her bir canımızı korumak için Büyükşehir olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

YENİÇAROHORİ: AYVALIK’IN SANATLA DÖNÜŞEN KÖYÜ

2025-01-31 15:38 - Gezi

İlgili Haberler

Konyaaltı Sahili’nde Kıyı Kanunu’na uymayan işletmelere 3 gün süre

12:13 - Gündem

Elazığ’da sağanak etkili oluyor

12:05 - Gündem

Terme’ye modern ‘er meydanı’

12:07 - Gündem

Başkan Çolakbayrakdar: "İğne oyası gibi işledik, şimdi modern yaşam başlıyor"

12:06 - Gündem

Kırklareli’nde gübre bayileri denetlendi

11:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Bal Avcıları Doğal Hazinenin Peşinde

10:44 - Gündem

Narin Güran Cinayetinde Yeni Duruşma

10:32 - Asayiş

"Katil Arı"ya Karşı Biyolojik Savaş Sürüyor

10:23 - Gündem

MSB’den "Unutana Hatırlatırız" paylaşımı

10:17 - Genel

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin Kadıköy karnesi

10:01 - Spor