?>

Bu çarşıda sadece kadınların el emekleri satılıyor

GAZİANTEP'TE HAFTANIN BİR GÜNÜ KURULAN ÇARŞIDA EL EMEĞİYLE ÜRETİLEN GIDA VE ÇEYİZLİK EŞYALAR SATIŞA SUNULUYOR.

Kültür Sanat - 14 saat önce

Gaziantep’te haftanın bir günü kurulan çarşıda el emeğiyle üretilen gıda ve çeyizlik eşyalar satışa sunuluyor.

Gaziantep’te Üreten Kadınlar Çarşısı’nda kadınların evlerinde bin bir emek ve zahmetle yaptığı pasta ve kekten turşuya, reçelden el örgüsü çantalara ve kıyafetlere ile çeyizlik eşyalara kadar pek çok ürün yer alıyor.

Çarşıda ürünlerini satan kadınlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları el emeklerini çarşı sayesinde hem daha çok kişiye ulaştırıyor hem de ev bütçelerine katkıda bulunuyor.

Kadınların ekonomik hayatın içinde aktif rol almasını sağlamak amacıyla her cumartesi Emek Uzay Çatılı Pazar Yeri’nde açılan çarşıda, yüzlerce kadın üretici el emeği göz nuru ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor.

Çarşıda el işi ürünlerden geleneksel el sanatlarına ve ev yapımı yiyeceklerden hediyelik eşyalara kadar birçok ürünün satışa sunulduğu çarşıda, kadınlar hem kendi yeteneklerini sergiliyor hem de aile ekonomisine katkı sunuyor.

Şehitkamil Belediyesi’nin de destek verdiği çarşıda tezgah açmak isteyen kadın üretici sayısı her geçen gün artarken, el emeği ürünlerini çarşıda açtıkları stantlarda satışa sunan kadınların ürünleri ise büyük ilgi görüyor.

Her hafta cumartesi günü Emek Uzay Çatılı Pazar Yeri’ni kullandıklarını ve kadın üreticilerin bu çarşıda tezgah açtığını söyleyen Özlem Şenel, "Bu çarşıda kadınlar her hafta cumartesi günü evde tertemiz hijyen ortamında yaptıkları ürünleriyle stant kuruyorlar. Kadınların bu desteğe ihtiyacı var. Bende ilk günden beri kadınların hep yanındayım ve onlara destek olmaya çalışıyorum. Burada kendi ekibim ve ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizi kadınlar kendi el emekleriyle yapıyor. Aynı zamanda ben nar diyarı Oğuzeli’nden geldiğim için nar ekşilerimizi burada insanlara ulaştırıyoruz. Bütün Gaziantep halkını de çarşımıza bekliyoruz. Bu çarşıdaki kadınlara destek olalım" dedi.

Birçok kadının çarşıda sattıkları ürünler sayesinde ev ekonomisine katkı sunduğunu belirten Besime Yetkinşekerci ise, "Özellikle boş durmayı sevmeyen, üretmeyi seven, üreten kadınların evde yaptığı el emeği, çantalar, örgüler, turşular, naneler ve pastaları hepsini bu pazarda isteyenlere sunuyoruz. Her cumartesi bu çarşıda yer alıyoruz. Bu çarşının bizim için açılması çok iyi oldu. Üreten kadınlar için çok güzel oldu. El emeklerimizi paylaşabiliyoruz, satış yapabiliyoruz ve tanınıyoruz" şeklinde konuştu.

Takıdan örgüye, yiyeceklerden içeceklere kadar büyük bir emekle hazırladıkları ürünlerini cumartesi günleri kurulan çarşıda sergilediklerini belirten Nimet Dinler de, "Arkadaşımın yanına ziyarete geldim. Çarşı çok güzel, çok hoşuma gitti. Herkes çarşıya kendi emeğiyle yaptıkları ürünler getiriyor. Kadınlar destek anlamında bu çarşı ziyadesiyle çok güzel bir çarşı, bu çarşı kadın girişimciler çarşısı. Bu çarşıda kadınlar hem sosyal aktivite içinde oluyorlar hem çocukları da bu arada çok gelişmiş oluyor ve önemli şeyler öğrenmiş oluyorlar. Ben çok sevdim, çok memnunum. Her şey çok lezzetli, çok güzel. Bence çok güzel bir aktivite ve kadınlarda çok mutlular, ‘evde oturacağıma çarşıda zaman geçiririm’ diyor. Aynı zamanda ev bütçesine de katkıda bulunuyorlar. Özgüven ve sosyal aktivite açısından çok iyi oldu" diye konuştu.

Vatandaşların çarşıya yoğun ilgi göstererek stantlarından alışveriş yaptığını belirten Nilgün Tohum da kadınların alın teriyle ürettiği ürünlerin düzenli olarak tüketicilerle buluşmasının önemli olduğunu ve böyle bir projenin hem kadınlara hem de tüketicilere büyük fayda sağladığını dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

EKOTİM MARMARİS'TEN ORMANLIK ALANLARDA TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

2025-10-27 15:01 - Marmaris

Cumhuriyet’in 102.yıl coşkusu Marmaris’te yaşanıyor 

2025-10-29 13:25 - Marmaris

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

2025-10-30 13:41 - Asayiş

"Pırıl" yeni filmiyle vizyona dönüyor

2025-10-28 08:39 - Magazin

Marmaris’e eğitimde beş ödül birden aldı

2025-10-27 15:06 - Eğitim

Enez Kaymakamı göreve başladı

2025-10-27 15:26 - Siyaset

Bodrum’da CHP’li meclis üyesine rüşvet operasyonu

2025-10-31 01:33 - Asayiş

İlgili Haberler

5. Tomris Uyar Öykü Günleri edebiyatseverlerle buluştu

23:18 - Kültür Sanat

Cengiz Aytmatov Enstitüsü, İstanbul’da "Ulu Bozkırın Ruhu" adlı resim sergisi düzenledi

21:28 - Kültür Sanat

Antalya’da Azerbaycan ile kardeşlik bağları kültürle güçleniyor

18:51 - Kültür Sanat

Malatya’da kitap fuarına 7’den 70’e yoğun katılım

17:40 - Kültür Sanat

Kuşadası oyuncak müzesine kavuşuyor

17:18 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

17 yaşında ilk romanını yazdı

15:39 - İnsan

Çocukların oyun alanı tahrip edildi, zemin kaplamaları ateşe verildi

14:59 - Gündem

Posof’ta sonbaharla gelen güzellikler

14:50 - Gündem

Galatasaray’da Ajax maçının hazırlıkları devam etti

14:28 - Spor

Kız arkadaş kavgasında kurusıkı ile rastgele ateş etti

13:48 - Asayiş