?>

Bu da baldan döner

Ordu arıcılar birliği standında sergilenen ve kristalleşmiş hali alması bir seneyi bulan bal döner, küçük külahlar eşliğinde katılımcılara ikram edildi.

İnsan - 8 ay önce

Ordu’da düzenlenen ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’nda sergilenen baldan döner, katılımcıların ilgisini çekti.

Ordu’da ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’ açıldı. Yeni Ordu Stadı kapalı otoparkında açılışı gerçekleştirilen ve 28 firmanın iştirak ettiği fuar, 27 Ekim tarihinde sona erecek. Katılımın yüksek olduğu fuarda en dikkat çeken ürünlerden birisi ise baldan yapılan döner oldu. Ordu Arıcılar Birliği standında sergilenen ve kristalleşmiş hali alması bir seneyi bulan bal döner, küçük külahlar eşliğinde katılımcılara ikram edildi. Sergilenen baldan döner ile katılımcılara, gerçek balın bu şekilde kristalleştiği de anlatıldı. “Bal döneri gerçekten çok ilgi gördü”

İlde ilk kez böyle bir fuar düzenlendiğini belirten Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, bundan sonraki süreçte bunu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Fuarda sergilenen bal dönerin ilgi çektiğini ifade eden Çiftçi, “Bal döner, balımız kristal olmuş hali. Arıcılarımızın doğadan sofraya ürettiği en değerli besin maddesi kristal olunca algı oluşturuyor. Biz de burada bu balın kristalize olabileceğini ve bu şekilde tüketilebileceğini tüketiciye anlatmak adına yaptık ve gerçekten de ilgi gördü” dedi. “Gerçek bal mutlaka kristalize olur”

Etin dönerinin yapıldığı gibi balın da dönerinin olduğunu kaydeden Çiftçi, “Balın her şekilde tüketilmesi faydalı olduğu gibi bu şekilde kristalleşmiş olduğunda tüketmek de faydalı. Sonuçta balın donmayı, arının da sokmayı olmaz. Gerçek bal mutlaka kristalize olur. Balın bu hale gelmesi içerisindeki polen ağırlığına göre 3 aydan itibaren kristalleşmeye başlar” ifadelerine yer verdi.

Fuarda baldan döner yiyen tüketiciler ise tadını ve kıvamını beğendiklerini, akışkan bala göre tadının daha yoğun olduğunu söylediler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Kırıkkale’de Karne Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

22:13 - İnsan

YKS sınavında adayların imdadına zabıta yetişti

19:35 - İnsan

Çorum Belediyesi’nden YKS’ye giren adayların ailelerine dondurma ikramı

19:32 - İnsan

Simav Müftülüğünce YKS’ye giren öğrenciler için emanet ve su ikramı çadırı kuruldu

18:08 - İnsan

Burhaniye’de Kaymakam İlyas Memiş için veda yemeği düzenlendi

17:04 - İnsan

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş