?>

Bu eve gelen her şeyi kırıp döküyor

DİYARBAKIR’DA ÖFKE PROBLEMİ OLAN GİRİŞİMCİ, BUNU İŞ KAPISINA ÇEVİREREK KENDİSİ GİBİ OLANLARIN STRES, SİNİR VE ÖFKELERİNİ ATACAĞI "ÖFKEEVİ" AÇTI.

İnsan - 16 saat önce

Diyarbakır’da öfke problemi olan girişimci, bunu iş kapısına çevirerek kendisi gibi olanların stres, sinir ve öfkelerini atacağı "öfke evi" açtı.

Diyarbakır’da yaşayan Hamza Durmaz, öfke ve sinir problemi yaşayınca arayışa girdi. Durmaz, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de farklı yerlerde olan "öfke evi"ni Diyarbakır’da da açma kararı aldı. Durmaz, evin içine televizyondan, buzdolabına, gitardan tabaklara kadar bir evde olması gereken ne varsa buraya koyup gelen müşterilerin kırıp dökeceği bir ortam sağladı. Müşteriler, randevu oluşturup geldiklerinde koruyucu elbise, maske ve eldiven takarak streslerini atıyor.

Girişimci Hamza Durmaz, öfke evinin bir nevi terapi olduğunu, insanların içlerinde biriktirdikleri öfkeyi, stresi gelip burada bir anda kırıp, döküp bitirdiğini söyledi. Öfke evini yaklaşık 20 gündür açtığını belirten Durmaz, Avrupa ve Amerika’da yaygın olduğunu, Türkiye’de de bazı bölgelerde olduğunu ifade etti. "Bende burada neden olmasın dedim. Özelikle Diyarbakır için. Biraz öfke problemi had safhada olan bir şehir" diyen Durmaz, "Bir kerede karar verip açtım. Hazırlığı 25 gün sürdü. İçerisinde misafirlerimizin kırmak istediği her şey var. Onlar bizden özel olarak bir malzeme ister o malzemeyi de getiririz. Yeter ki o öfkelerini dışarıda başka birine, bir canlıya karşı değil de, burada eşyalara karşı kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Araba camı, damperli camlar, şişeler, porselen takımları, televizyon ve bilgisayarların olduğunu kaydeden Durmaz, "Elektrikli süpürge, davlumbaz, saç kurutma makinesi, buzdolabı, çamaşır makinası, gitar, aklınıza ne gelirse burada var. Evde kendi eşyalarınızı kıramıyorsunuz. Sinirli ve öfkelisiniz. Biz, burada evinizi dayayıp döşüyoruz. Ona göre kırıp döküyorsunuz. Örneğin adam gitarına kıyamıyor. Biz, onu uygun bir maliyete alıp uygun bir şekilde ona veriyoruz, o da kırıyor" diye konuştu. "Genelde çiftler geliyor"

Sosyal medyada irtibatları olduğunu aktaran Durmaz, "Oradan arayıp randevu oluşturuyorlar. Randevu üzerine geliyorlar. İlkin geldiklerinde terapi yöntemi gibi olduğunu söylüyorum yadırgıyorlar. girip çıktıktan sonra terapi gibi olduğunu kendileri söylüyor. Yaş sınırımız var. Çocuklar yok, genelde çiftler geliyor. Arkadaş grubu gelen var. Evde olan öfkelerini eşyalardan almak yerine buraya geliyorlar. Kırıp döküyorlar, bağırıp çağırıyorlar. Kendi müziklerini açıp eşlik ederek kırıp döküyorlar" şeklinde konuştu.

Etrafı toplayıp yeni eşyalar yerleştirdiklerini belirten Durmaz, "Nano teknoloji elbiseler. İçeride cam parçalanıyor. Göze veyahut vücudu parçalamasın diye bunlar var. Müşteriler bunları giyip öyle içeri giriyorlar. Aslında bende de biraz öfke problemi vardı. İlkin kendimde denedim. İşe yaradığını gördüm. Ondan sonra dedim ki bu iş tutar" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü

2026-01-04 15:47 - Siyaset

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Unutulan 200 Gram Altın Sahibine Teslim Edildi

2026-01-05 15:55 - İnsan

Fethiye’de 24’ü çocuk 58 düzensiz göçmen yakalandı

2026-01-05 09:22 - Asayiş

Marmaris’te bu hafta hangi mahallelerde elektrik kesilecek?

2026-01-05 15:33 - Marmaris

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Kar nedeniyle Çelikhan- Malatya Karayolu ulaşıma kapatıldı

00:50 - İnsan

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nden 10 Ocak’a özel Keltepe gezisi

20:15 - İnsan

Eskişehirspor’dan Vali Hüseyin Aksoy’a veda

19:54 - İnsan

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimini yaptı

19:15 - İnsan

Evlat acısı kitaba dönüştü

18:19 - İnsan

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem