?>

Bu görüntüler miting alanından değil, sahur halayından: Yüzlerce kişi geleneksel sahur halayında buluştu

Elazığ’da ramazan ayının 23’üncü gününde cumhuriyet meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce elazığlı aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. 7’den 70’e vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Elazığ’da Ramazan ayının 23’üncü gününde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. 7’den 70’e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ’da her sene olduğu gibi bu sene de Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından 23. sahur halayı etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve geleneksel hale gelen etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Saat 23.23’ü gösterdiğinde davul ve klarnetler çalınmaya başladı. Bir araya gelen yüzlerce vatandaş, aynı anda hala çekip çiftetelli oynadı. Uzun halay kuyruğu oluşturan vatandaşlar meşalelerin altında renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliği izlemeye gelen çok sayıda vatandaş ise telefonlarıyla sahur halayını görüntüledi.

Her sene düzenlenen 23. sahur halayını bu sene de düzenledikleri için çok mutlu olduğunu aktaran Elazığ Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Hakan Ergün, “Geleneksel olarak 23’üncü halayımızı gerçekleştirdik. Yaşlısıyla genciyle hepimiz meydanda toplandık. Bizlere destek veren belediyemize, valiliğimize çok teşekkür ederiz. Katılım sağlayan Elazığ halkımıza da teşekkürlerimizi borç biliriz” dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Murat Yaşar, “23’üncü gecede sahur halatına geldik. Saat 23.23’te güzel bir şenlik oldu. Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok. Millet dik halay oynuyor. Güzel bir program oluyor. Bu tür organizasyonlar hep olsun ki her sene oluyor da. Yoğun bir katılım var” diye konuştu.

Dernek yöneticilerinden Arif Ünlü ise “Elazığ’ımızın plakası olan 23’üncü sahur halayını bu yılda 10’uncusunu kutlamış bulunmaktayız. Halkımız seçim yorgunluğundan çıkmış olmasına rağmen büyük bir coşkuyla katılım sağladılar” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ACAR ÜNLÜ, MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

2024-04-01 10:40 - Marmaris

UCL ÇALIŞMASI: VİRÜSLER İNSANLARDAN HAYVANLARA HIZLA YAYILIYOR

2024-03-27 10:15 - Yaşam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Kazanan Kavak, kazanan Türkiye olacak"

2024-03-27 15:44 - Siyaset

SERKAN YAZICI, “MARMARİS’İN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ!”

2024-04-01 01:03 - Marmaris

TEMUD İÇİN GÜÇLÜ İTTİFAK

2024-04-01 19:46 - Genel

İstanbul iş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

2024-04-01 10:07 - Ekonomi

ABD’de bir Muğlalı…

2024-03-28 13:45 - İnsan

ROMANYA RUSLARA SCHENGEN VİZESİ

2024-04-01 10:29 - Turizm

İYİ PARTİ SON MİTİNGİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2024-03-30 17:46 - Marmaris

SERKAN YAZICI, BAŞKANLIK İÇİN YEMİN ETTİ.

2024-03-29 12:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Amasya’da F-16’lardan nefes kesen gösteri

22:54 - Kültür Sanat

Canik’te "Geleneksel Yöntemlerle Kadim Şifanın İzinde" Konferansı

21:59 - Kültür Sanat

Mezuniyet festivalinde hafıza teması hayat buldu

18:22 - Kültür Sanat

Aydın’da ’Lokanta’ oyunu tiyatroseverlerden tam not aldı

18:04 - Kültür Sanat

Malatya’da Anadolu’nun en eski resimli mağaralarından biri bulundu

17:39 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İpek Yolu’nda turizm hamlesi

17:04 - Kültür Sanat

Tuna Tunca’nın hedefi Kuzey Kanalı

14:56 - Spor

Antikacılar yazı karşılıyor

14:51 - Kültür Sanat

Alanya Limanı’nda savaş gemilerine yoğun ilgi

14:43 - Genel

Bakan Şimşek: "Nisanda yıllıklandırılmış cari açık 37 milyar dolar gerçekleşti"

14:15 - Ekonomi