?>

Bu kafede glüten yok sağlık var

HAZIRLANAN ÜRÜNLER

Genel - 2 saat önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde hizmet veren KAYTUR A.Ş.’ye bağlı Glütensiz Kafe’de çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti olan vatandaşlar için özel ürünler üretiliyor.

Glütensiz Kafe’de özellikle çölyak hastaları başta olmak üzere glüten hassasiyeti olan vatandaşlar için tatlısından tuzlusuna, ara sıcağından ana yemeğine kadar üretilen ürünler vatandaşlara ulaştırılıyor. Vatandaşlar da glütenin girmesinin yasak olduğu kafenin verdiği hizmete yoğun ilgi gösteriyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler Müdür Yardımcısı Yakup Arık, kafede özellikle hijyene önem verdiklerini söyleyerek, "Glütensiz Kafe denilince öncelikle malumunuz çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için özel tasarlanmış bir kafemiz burası. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın destekleriyle yapılan bir kafe. Özellikle çölyak rahatsızlığı olanlar yüksek maliyetlerle karşılaşıyor. Biz de burada ürünleri daha uygun fiyatlı insanlara hizmet amaçlı sunmaya çalışıyoruz. Biz burada hijyene tabi ki en üst seviyede önem göstermek zorundayız. Çünkü çölyakın bulaşma riski çok fazla olduğundan dolayı biz buraya kesinlikle glüten içeren ürünleri sokmuyoruz ve bu şekilde hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız zaten bize güzel dönüşler yapıyorlar. Çölyakla alakalı sıkıntınız varsa biz burada destek olalım, misafir edelim" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYTUR A.Ş. Glütensiz Kafe Mutfak Şefi Mehmet Geben ise, "Biz burada birçok ürün yapıyoruz. Glüten hastalarının hassasiyeti olduğu ürünleri özellikle yapmaya çalışıyoruz. Ketedir, poğaçadır, ara sıcaklardır, ana yemeklerdir bütün bir şekilde ve tamamı glütensiz olacak şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Glüten kesinlikle bizim tesisimize giremiyor. Gelen ürünlerimiz de unlarımız da kesinlikle glütensizdir. Vatandaşlarımızdan da çok olumlu dönüşler alıyoruz. Çok beğeniyorlar hatta bizlere dua ediyorlar sağ olsunlar. Biz de onlar için hizmet vermeye çalışıyoruz. Tatlısından tuzlusuna aradıkları bütün yiyecekleri burada yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Datça’da sele kapılan sürücü, çalıya tutunarak hayatta kaldı

2026-01-27 21:57 - Asayiş

Marmaris’i sağanak yağış vurdu, araçlar suda mahsur kaldı

2026-01-28 00:31 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Marmaris’te restorana silahlı saldırı: 1 yaralı

2026-01-29 08:59 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Marmaris’te restorana saldıran şüpheliler Aydın’da yakalandı

2026-01-29 09:18 - Asayiş

BAŞKAN ARAS B40 ZİRVESİ’NDE KÜLTÜR, TURİZM VE YEREL DEMOKRASİYİ ANLATTI

2026-01-28 14:49 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

İGM’den Milli Savunma Bakanlığı’na füze üssü için arsa tahsisi

13:03 - Genel

Kadınlara Berat gecesinin faziletleri anlatıldı

12:50 - Genel

AFAD personeline yönelik işaret dili eğitimine başlandı

12:45 - Genel

Sincan’da Berat Kandili’ne özel program

12:37 - Genel

Talas Belediyesi’nde 2026 yılına yönelik kararlar oylandı, komisyonlar belirlendi

12:17 - Genel

Günün Manşetleri

Otobüs kazasında ölen kadın son yolculuğuna uğurlandı

14:11 - Asayiş

Küçük çocuğun boğazına 50 kuruş kaçtı

14:06 - Sağlık

801 Yıllık Şifa Sırrı

14:05 - Sağlık

Ramazan’da zamsız et, zamsız pastırma

13:57 - Ekonomi

Doğal olan normal doğum

13:53 - Sağlık