?>

Bu mahalleye ambulans bile giremiyor

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle yolları kapanan mahalle sakinleri, her gece aynı korkuyu yaşıyor

Gündem - 1 yıl önce

Zonguldak’ta heyelan nedeniyle yolları kapanan mahalle sakinleri, her gece aynı korkuyu yaşıyor. Heyelanın büyüme riskine karşı uyuyamadıklarını ifade eden vatandaşlar, "İki ay oldu. Hava şartlarının iyi olduğu günler oldu. Gelip yapmadılar" diye tepki gösterdiler.

Zonguldak’ın Karaelmas Mahallesi’ne bağlı Albayrak Sokak’ta yaklaşık iki ay önce meydana gelen heyelan, mahalle sakinlerinin hayatını olumsuz etkiliyor. Heyelan sonrası Zonguldak Belediyesi yetkilileri ile AFAD ekipleri inceleme yaptı. Belediyenin yolu onararak heyelana karşı önlem alması gerektiği belirlendi. Ancak bölgedeki evler için risk oluşmadığı gerekçesiyle tahliye kararı alınmadı. "Mahallemize ambulans, dolmuş gelemiyor"

Mahalle sakinlerinden Yaşar Ar (53), yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Sağanak yağmurlar etkili oldu. Felaket ortaya geldi. Biz de yetkililere durumu ilettik. Geldiler, baktılar. Gerekenin yapılacağını söylediler. Ama hiçbir şey yapılmadı. Biz devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Heyelan sebebiyle mahallemize dolmuş gelmez oldu. Allah korusun hastamız olsa ambulans gelemiyor. Her türlü mağdur oluyoruz. Valilik tarafından evlerin boşaltılmasını söylediler ama biz bu karda yağmurda nereye gideceğiz? Ne yapacağız? Buraya yolumuz yapılsın. Başka bir şey istemiyoruz. Doğalgaz boruları da hep ortaya çıktı." “Evimiz çökme tehlikesi altında”

Bir başka mahalle sakini Azmi Çelik (79) ise heyelanın oluşturduğu tehlikeye dikkat çekerek şunları söyledi:

"Heyelan sebebiyle tehlike oluştu. Dolmuşlarımız mahallemize gelemiyor. İlgililerden yardım bekliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Heyelanın meydana geldiği bölgenin yakınında evimiz var. Evde 6 kişi yaşıyoruz. Heyelan böyle artarsa evimizin çökme tehlikesi de var. Korkuyoruz. Gece kalkıp heyelanın artıp artmadığına bakıyoruz. Burası yaklaşık 2 aydır böyle devam ediyor. Hava şartlarının iyi olduğu günler oldu. Gelip yapmadılar."

Mahalle sakinleri, heyelanın oluşturduğu risklerin bir an önce ortadan kaldırılmasını ve yollarının onarılmasını talep etti. Vatandaşlar, heyelanla birlikte doğalgaz borularının da açıkta kalması nedeniyle yaşanabilecek tehlikelere de dikkat çekti.

Öte yandan belediye yetkilileri mahallenin girişine toprak yığını döküp, tahtadan barikat yaparak araç girişlerine izin vermedi. Heyelan bölgesi dron ile havadan görüntülendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta soğuk hava uyarısı

09:42 - Gündem

Kahramanmaraş’ta Trabzon Bulvarı’nda geçici trafik düzenlemesi yapıldı

09:42 - Gündem

Kuyuya düşen koyunu itfaiye kurtardı

09:20 - Gündem

Kar yağışını duyan soluğu burada aldı

03:40 - Gündem

Erzincan’da kar yağışı

00:30 - Gündem

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan