?>

Burdur’da bin dönümün üzerinde ekin tarlası küle döndü

Burdur'un bucak ilçesinde ekin tarlalarında çıkan yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu söndürüldü. Havadan helikopter desteğinin sağlandığı yangına çiftçiler küreklerle toprak atarak müdahale etti.

Asayiş - 1 yıl önce

Burdur’un Bucak ilçesinde ekin tarlalarında çıkan yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu söndürüldü. Yangına çiftçiler de küreklerle toprak atarak yangına müdahale etti.

Yangın, Antalya Burdur karayolu üzeri Karapınar Köyü ve Karaaliler Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde iki farklı noktada bulunan ekin tarlalarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Tarladan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye Bucak, Kızılkaya ve Burdur Belediyesi itfaiye ekipleri ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve iş makinelerinin yanı sıra havadan helikopter desteği sağlandı. Köyde bulunan çiftçiler yangına kürek, sapan, tırmık, traktörler ve kepçelerle müdahale ettiler. Yerleşim alanlarına yakın bir bölgede çıkan yangın nedeniyle yerleşim yerleri de tahliye edilirken, yangın 2,5 saatlik müdahale sonrasında söndürüldü.

Öte yandan, Antalya Burdur karayolu üzerinde meydana gelen yangınla ortaya yoğun bir duman çıkarken, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Görüş mesafesinin düşmesi sonucunda Antalya Burdur karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Yangın söndürme çalışmalarının ilerlemesi ve görüş mesafesinin düzelmesiyle yol tekrar trafiğe açıldı.

Yangın sonucunda bin dönüm üzerinde alanın zarar gördüğü öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

İlgili Haberler

Şırnak’ta iki aile arasında silahlı kavga: 1 ölü

08:04 - Asayiş

Sulama kanalında kaybolan ikinci kişiden de acı haber geldi

07:53 - Asayiş

Osmaniye’de belediye binasına taşlı saldırı

23:52 - Asayiş

Bartın ve Muğla’da 29 adrese fuhuş baskını

23:37 - Asayiş

Birçok ülke vatandaşlarını İsrail’den tahliye etmek için çalışma başlattı

23:24 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş