?>

Bursa AB Bilgi Merkezi’nden ’Blockchain Teknolojisi’ etkinliği

Bursa ticaret ve sanayi odası (btso) çatısı altında faaliyet gösteren bursa ab bilgi merkezi, günümüzde hızla gelişen blockchain teknolojilerine yönelik önemli bir etkinliğe imza attı.

Genel - 12 ay önce

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi, günümüzde hızla gelişen Blockchain teknolojilerine yönelik önemli bir etkinliğe imza attı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezi farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen ‘Blockchain Teknolojilerinin Endüstriyel Kullanımı’ programı BTSO Ana Hizmet Binası’nda düzenlendi. Programın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, dünyanın tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir hızla dönüştüğünü söyledi. Bu süreçte ekonominin de kabuk değiştirdiğini kaydeden Batmaz, “Teknolojik devrimlerin en önemli özelliği çok hızlı bir şekilde gerçekleşme eğilimidir. İnternet kullanımı bunun en çarpıcı örneğidir” dedi.

Son 22 yıldır Avrupa Birliği fonlu araştırma ve geliştirme projeleri yaptıklarını belirten TAGES CEO’su Leyla Arsan, AB’nin Blockchain teknolojiyle alakalı yürüttüğü bir AR-GE fonu olduğunu belirtti. Arsan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“AB’nin en önemli iki başlığı var. Bunlardan birini regülasyonlar, standartlar diğerini ise etki oluşturmaktadır. Topluma fayda sağlayacak, etki oluşturacak ve herkesin aynı düzeyde gelişimini sağlayacak şekilde standartlar, regülasyonlar geliştirerek Blockchain ile ilgili projeler geliştiriliyor. Bu hedef doğrultusunda müthiş bir AR GE ve inovasyon fonu var.”

Program, sunumların ardından soru cevap bölümüyle birlikte sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Çine’de Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi

17:35 - Genel

Asos ve Troya tünelleri bakım ve onarım için trafiğe kapanacak

17:10 - Genel

Türkiye’deki Avcılar Yenişehir’de bir araya geldi

17:11 - Genel

Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak ve Bahçesaray’da mahalle muhtarları ile buluştu

16:58 - Genel

300 ÜRETİCİYE ATA TOHUMU DAĞITILDI

16:48 - Genel

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş