?>

Bursa’da 157 yıllık "deve eğlencesi" geleneği yaşatılıyor

BURSA'NIN MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇESİNE BAĞLI ÇALTILIBÜK KÖYÜ'NDE 157 YILDIR SÜRDÜRÜLEN TARİHİ DEVE EĞLENCESİ, BU YIL DA YOĞUN İLGİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. GENÇLER VE KÖY HALKININ ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİK RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU.

Genel - 6 gün önce

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Çaltılıbük köyünde 157 yıldır sürdürülen tarihi deve eğlencesi, bu yıl da yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Gençler ve köy halkının ortaklaşa düzenlediği etkinlik renkli anlara sahne oldu.

157 yıllık gelenek bu yıl da devam etti. ’Deve’ eğlencesi adı altında eğlenen köyün gençleri, farklı etkinlikler yaparak köylülerden para topladı. Kostüm giyerek kendilerini deve yapan gençler, köylülerden para topladı. Toplanan paralar ise köyün ihtiyaçları için kullanıldı.

Etkinlik alanında açıklamalarda bulunan Fikri Çakır, "Yine tarihi bir gündeyiz. Tarihi deve eğlencesinde, yine Çaltılıbük’teyiz. Gençlerimizin ve halkımızın ortaklaşa düzenlediği çok güzel bir ortam var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimiz, 157 yıl önce atalarından kalan bu güzel gelenek ve göreneği yaşatıyorlar. Bunun devam etmesinden onur duyuyoruz. İnşallah bizden sonraki nesiller de aynı şekilde sürdürür ve uzun yıllar Kurban Bayramı’nın ikinci günü bu eğlence bizleri kaynaştırmaya devam eder. Burada olan herkese teşekkür ediyorum, herkesin ayağına sağlık. Buradan gelen gelir hem köy derneğine hem köyün ihtiyaç gereçlerine gidiyor. Ayrıca okuyan 25 üniversite öğrencimiz var, onlara burs veriliyor. Gençlerin emeği gerçekten çok büyük" dedi.

157 yıllık geleneğin köyde birlik ve beraberliği güçlendirdiği, aynı zamanda kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sunduğu ifade edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI KARACA, SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

2026-05-23 16:45 - Asayiş

Yoldaki çukurları "Belediye öldü" anonsuyla protesto ettiler

2026-05-23 10:13 - İnsan

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem