?>

Bursa’da erken doğum yaptığı bebeğini gömdüğü iddia edilen anne ve anneanne tutuklandı

S.N.

Asayiş - 4 ay önce

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde evde bebeğinin ölü doğduğunu öne süren kadın ile bebeği gömdüğünü itiraf eden annesi tutuklandı. Gözaltına alınan bebeğin babası olduğu iddia edilen şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte yaşayan S.N. (41), iddiaya göre yaklaşık 5 yıldır birlikte olduğu H.Ö.’den hamile kaldı. Hamileliğini ailesinden gizleyen S.N., karnı belirginleşince durumu annesi G.N.’e söyledi, babasından ise saklamaya devam etti. 16 Şubat’ta kanama şikayetiyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne başvuran S.N.’ye 32 haftalık bebeği için erken doğum riski bulunduğu gerekçesiyle yatış önerildi ancak bu teklifi kabul etmedi. İddiaya göre S.N., 26 Şubat’ta evinin tuvaletinde erken doğum yaparak bir kız bebek dünyaya getirdi. 11 Mart’ta muayene için gittiği hastanede psikiyatri servisinde bipolar tanısı bulunduğu öğrenilen S.N., kansızlık şüphesiyle dahiliye servisine sevk edildi. Yapılan tahlillerde hemoglobin değerinin düşük çıkması üzerine hastaneye yatırılan S.N.’nin burada ağlayarak evinde doğum yaptığını söylediği öğrenildi. Bebeğin yerini söylememesi üzerine hastane görevlilerinin durumu polise bildirdiği ifade edildi. Gözaltına alınan S.N.’nin bebeğin ölü doğduğunu ve annesi tarafından gömüldüğünü söylemesi üzerine annesi G.N. ile H.Ö. de gözaltına alınd.

Anne G.N.’nin ifadesinde doğum sırasında kızının hamile olduğunu öğrendiğini iddia ederek, "Bebekte yaşam belirtisi yoktu. Kızıma ne yapacağımızı sordum, ‘İster çöpe at, istersen göm’ dedi. Ben de bebeği çantaya koyarak ertesi gün kırsal alanda dere kenarına gömdüm" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.N. ile annesi G.N. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, H.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, gömüldüğü belirtilen noktada yaptıkları çalışmada bebeğin cansız bedenini buldu. Bebeğin canlı mı yoksa ölü mü doğduğunun belirlenmesi amacıyla cenaze Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

İlgili Haberler

Tabancayla yaraladıkları şahsı hastaneye bırakıp kaçtılar: 1 yaralı

02:53 - Asayiş

Devrilen traktörün sürücüsü ağır yaralandı

02:02 - Asayiş

TEİ’deki yangın kontrol altına alındı

01:43 - Asayiş

Kırıkkale’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

01:36 - Asayiş

Uçurum kenarında bulunan motosiklet ekipleri harekete geçirdi

01:17 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim