?>

Bursa’da kadınlar, geri dönüşümle evlerine katkıda bulunuyor

Pazarından marketine attırdığı paralarla ev bütçesine katkı yapan kadınlar, şimdi ise ‘geri dönüştürülebilir atıklarınız paraya dönüşüyor’ sloganıyla hizmete giren mobil atık toplama aracı ile evlerinde topladıkları atıklarla bütçelerine destek oluyor.

Genel - 2 ay önce

Pazarından marketine attırdığı paralarla ev bütçesine katkı yapan kadınlar, şimdi ise ‘Geri Dönüştürülebilir Atıklarınız Paraya Dönüşüyor’ sloganıyla hizmete giren Mobil Atık Toplama Aracı ile topladıkları atıklarla aile bütçelerine destek oluyor.

Ev ekonomisine katkıda bulunmak için birçok iş kolunda yer alan kadınlar varken, kimileri de pazarından marketinden arttırarak aileye destek olmaya çalışıyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki kadınlar ise, ayrıca evlerindeki atıklardan da para kazanıyor. Evde biriken Kâğıt, plastik, metal, cam, ambalaj atıkları, bitkisel yağlar, bitmiş piller, elektrikli ve elektronik cihazlar ‘Mobil Atık Toplama Aracı’nda paraya dönüşüyor. Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak ve Yıldırım’da yaşayan vatandaşların ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ‘Paratık Yıldırım’ projesini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, yaptığı 125 bin liralık ödemeyle de kadınların yüzünü güldürdü.

‘Paratık Yıldırım’ çerçevesinde her gün 1 mahallede hizmet veren ‘Mobil Atık Toplama Aracı’ ile atıklar geri dönüşüm ile değerlendirilirken vatandaşların da ev ekonomisine katkı sağlaması herkesi mutlu etti. Vatandaşların, genellikle de ev hanımlarının hesaplarına yüklenen bakiye ile ilçedeki anlaşmalı iş yerlerinden alışveriş yapma imkanı sağlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘sıfır atık’ kampanyası çerçevesinde kentin dört bir yanında farkındalık oluşturacak projelere imza attıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım Belediyesi olarak sıfır atık noktasında gerçekleştirdiğimiz öncü projelere bir yenisini daha ekledik. Uygulamaya aldığımız ‘Paratık Yıldırım’ ile hemşehrilerimizin topladığı atıklar paraya dönüşüyor. Böylece hem hemşehrilerimiz hem de doğa kazanıyor. Paratık Yıldırım projesine 4 ayda 3 bin 50 üye kaydolurken, toplanan 40 ton atık karşılığında aile bütçelerine 125 bin lira destek sağlandı" dedi.

Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde, bu araç sayılarını arttırarak geri dönüşüm atıklarını hem hızlı hem daha çok toplamış olacağız. Bir şehrin güzelliği, herkesin taşın altına elini koymasıyla mümkün. Sıfır atık çalışmaları da, sadece kamu veya firmalar tarafından yapılacak bir çalışma değil. Buna vatandaşların, bilhassa ev hanımlarının verdiği destek çok önemli" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Bitlis’te "Beş Minare Uluslararası Film Festivali" başladı

23:46 - Genel

Türkeli’de ORKÖY destekleri için kura çekimi gerçekleştirildi

20:00 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ana muhalefet partisinin tek yaptığı popülizm"

19:13 - Genel

Paket götürürken kazada hayatını kaybeden motokurye son yolculuğuna uğurlandı

18:26 - Genel

Gratis’ten dev indirim kampanyası: Raflar boşaldı, ürünler tükendi

18:28 - Genel

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş