?>

Bursa’da toprak kayması paniği

OSMANGAZİ İLÇESİ ÇEKİRGE MAHALLESİ 1. ÇEYİZ SOKAK'TA TOPRAK KAYMASI YAŞANDI

Asayiş - 2 ay önce

Bursa’da etkili olan yoğun yağış sonrası meydana gelen toprak kayması nedeniyle bir kadın yaşadığı binada mahsur kaldı. Olay yerine sevk edilen AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmasıyla vatandaş güvenli şekilde tahliye edildi.

Olay, Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi 1. Çeyiz Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sağanak yağışın ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları 3 katlı bir binanın giriş kısmını kapattı. Binada yaşayan 59 yaşındaki Ayşe Y., kapının kapanması nedeniyle evinden çıkamayınca yakınlarından yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu giriş kısmını kapatan toprak temizlenerek mahsur kalan kadın bulunduğu yerden çıkarıldı.

Kurtarılan Ayşe Y., evden çıkmak istediğinde kapıyı açamadığını ve başka bir girişlerinin bulunmadığını belirterek bölgede sık sık toprak kayması yaşandığını ifade etti. Kalıcı çözüm talep eden kadın, benzer olayların tekrar yaşanmaması için önlem alınmasını istedi. "Toprak suya doyunca heyelan kaçınılmaz oldu"

Mahalle sakinlerinden Tarık adlı vatandaş ise bölgede yaklaşık 40-45 yıldır yaşadığını belirterek heyelanın son günlerde etkili olan yoğun yağışlardan kaynaklandığını söyledi. Tarık, "Bursa’da son 3-4 gündür devam eden yoğun yağışlar nedeniyle toprak suya doydu ve heyelanlar meydana geldi. Özellikle Çekirge ile Muradiye bölgesinin birleştiği noktalarda ciddi kaymalar yaşandı. Devletimiz ve belediye ekipleri yolları açmak için yoğun şekilde çalışıyor" dedi.

Yağışların kısa sürede çok etkili olduğunu belirten Tarık, "Uzun süre yağmur yağmadı ancak son günlerde aniden bastıran yağışlar nedeniyle böyle bir afet yaşadık. AFAD, belediye ekipleri ve basın mensupları hızlı şekilde olay yerine geldi. Kapanan yolların bir kısmı açıldı, diğer noktalarda da çalışmalar devam ediyor. Toprağın suya doyması nedeniyle küçük çaplı toprak akıntıları oluşuyor. İnşallah yetkililer kalıcı çözümler üretir. Tüm mahalle sakinlerimize geçmiş olsun. Allah daha büyük afetlerden korusun" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili bölgede güvenlik önlemleri alınırken, ekiplerin risk değerlendirme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Zelenskiy: "Rusya, ABD hedeflerinin vurulması için İran’a yüzde yüz yardım ediyor"

2026-03-29 00:12 - Siyaset

Marmaris’te TUA Astro Hackathon Muğla ödül töreni gerçekleştirildi

2026-03-30 09:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Gaziantep’te mezarlıktaki silahlı çatışmaya 5 gözaltı

09:39 - Asayiş

Çatı yangını mahallede paniğe neden oldu

09:31 - Asayiş

Bilecik’te yolcu otobüsü kaza yaptı, 4 kişi yaralandı

09:31 - Asayiş

Çalıntı otomobil devriye ekiplerinden kaçamadı

09:32 - Asayiş

Tavuk çiftliği alevlere teslim oldu

09:29 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem