?>

Bursa’da Yeşilay Haftası coşkuyla kutlanıyor

Bursa il millî eğitim müdürlüğü ve yeşilay bursa şubesi, 1-7 mart yeşilay haftası kapsamında, yeşilay’ın 105. Yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Eğitim vadisi btso oğuz kağan köksal toplantı salonu’nda gerçekleştirilen programa, bursa il millî eğitim müdür yardımcısı mustafa korkmaz, yeşilay bursa şube başkanı m. Suat arvas, osmangazi ilçe milli eğitim müdürü metin sezer ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Genel - 10 ay önce

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Bursa Şubesi, 1-7 Mart Yeşilay Haftası çerçevesinde, Yeşilay’ın 105. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Eğitim Vadisi BTSO Oğuz Kağan Köksal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Korkmaz, Yeşilay Bursa Şube Başkanı M. Suat Arvas, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin SEZER ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yeşilay Bursa Şube Başkanı M. Suat Arvas, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadeledeki köklü geçmişine vurgu yaparak, "Bursa’mızda Yeşilay ruhunu her köşeye taşımak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Okullarımızda, meydanlarımızda, çadırlarımızda, yürüyüşlerimizde ve farkındalık etkinliklerimizde Yeşilay’ın sesini duyurmaya devam ediyoruz. Unutmayalım ki bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam hepimizin hakkıdır" dedi.

Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Korkmaz ise konuşmasında, bağımlılıkla mücadelenin önemine değinerek, Yeşilay’ın bu alandaki çalışmalarının toplum sağlığı için büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Şeyda Polat’ın bilgilendirici sunumunun ardından halk oyunları gösterisi ve "Gerçek Dünya" adlı oratoryo sahnelendi. Program, tüm katılımcıların bir araya gelerek çektirdiği hatıra fotoğrafıyla son buldu. Yeşilay Haftası kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle "Yeşilay Spor Oyunları - Sokaklar Bizim 3x3 Basketbol Turnuvası" düzenlendi. Sporun ve sağlıklı yaşamın teşvik edildiği bu etkinlik, gençlerin büyük ilgisini çekti.

Hafta boyunca Yeşilay Bursa Şubesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurduğu çadırda farkındalık ve atölye çalışmaları düzenleyerek, bağımlılıkla mücadelede toplumsal bilinç oluşturmayı sürdürüyor. Bunun yanı sıra, okullarda ve üniversitelerde eğitim ve farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Yeşilay Bursa Şubesi, hafta boyunca düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle bağımlılıkla mücadelenin önemini vurgulamaya ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalarına devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler

SÖMESTR TATİLİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

16:06 - Genel

YENİ YILDA ŞEHİRLERARASI OTOBÜS BİLETLERİNDE ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR

16:03 - Genel

Başkan Odakır: "Önümüzdeki dönem tecrübe dönemimiz olacak"

15:39 - Genel

MARMARİS ŞOFÖRLER ODASI’NDA SEÇİM HEYECANI

15:34 - Genel

Gazeteciler Günü’nde Vali Cahit Çelik basın mensuplarıyla bir araya geldi

15:32 - Genel

Günün Manşetleri

Jandarmadan ruhsatsız silah operasyonu

14:06 - Asayiş

Nuriye Dilmaç cinayetine ilişkin detaylar ortaya çıktı

14:05 - Asayiş

Evinin bahçesini topladığı eşyalarla müzeye çevirdi

13:35 - İnsan

Galatasaray - Fenerbahçe finalinin VAR’ı Ömer Faruk Turtay oldu

12:08 - Spor

Ders saatinde öğrencileri evine götüren öğretmene adli kontrol

11:43 - Asayiş