?>

Bursa’daki selatin camilerin müze gibi görülmesi herkesi huzursuz etti

Türk diyanet vakıf-sen genel başkan yardımcısı hilmi şanlı

Genel - 3 ay önce

Camiler, sadece taş duvarlardan ibaret binalar olmadığını ifade eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, camilerin, mümin gönüllerin secdeyle buluştuğu, huzurun ve huşunun adresi olan Allah’ın evi olduğunu söyledi. Şanlı, bu kutsal mekânlara adım atan herkesin, oranın anlam ve ruhunu bilmeli, ona göre davranması gerektiğine dikkat çekti.

Camilerin turistik bir müze gibi yaklaşılması, uygun olmayan kıyafetlerle girilmesi, gülüşmeler, saygısız pozlar, ibadet edenlerin fotoğraflanması ve huşunun bozulması, artık tahammül edilemez bir noktaya ulaştığını belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, "Camiler müze değildir! Burası Allah’a secde edilen, dua edilen, tövbe edilen kutsal mekânlardır. Her gelenin buna göre davranması, Müslüman olsun olmasın, herkesin temel bir saygı görevidir. Cami görevlilerimizin ve ibadet eden cemaatimizin feryadını duyuruyoruz! İmamlarımız, müezzinlerimiz ve cemaatimiz, ibadetin bölünmesinden, dikkatin dağılmasından, manevi atmosferin bozulmasından dolayı derin üzüntü içindedir" dedi.

Camilerimizin içerisine girerken başta kılık kıyafet olmak üzere tüm adaba riayet edilmesi gerektiğini ifade eden Şanlı, yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı;

"Cami görevlilerinin ikazlarına kulak verilmelidir. Ziyaret maksadıyla gelenler, ziyaret ettikleri yerin bir mabet olduğunu idrak etmelidir. Yetkililer, bu konuda gerekli düzenlemeleri hayata geçirmelidir. Bu tembihimiz sadece bir çağrı değil, kutsalımıza sahip çıkma kararlılığıdır. Camilerimizi koruyacağız. Maneviyatımıza sahip çıkacağız. Saygısızlığa sessiz kalmayacağız."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Kütahya’nın doğasında geleneksel değerler can buldu

2025-06-23 14:01 - Gündem

Menteşe’de kaza: 2’si ağır 4 yaralı

2025-06-25 15:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Vali Aziz Yıldırım: "Denizde şüpheli ya da tanımlayamadığınız herhangi bir cisim gördüğünüzde lütfen müdahale etmeyin"

11:54 - Genel

Cemil Meriç Kültür-Sanat Sezonu açılıyor

11:52 - Genel

Esenyurt Belediyesi’nden Dünya Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

11:40 - Genel

Melikgazi Belediyesi Ali Başyazıcıoğlu Külliyesi açılıyor

11:13 - Genel

Büyükşehirden Lityum İyon Batarya Yangınları Tatbikatına ev sahipliği

11:12 - Genel

Günün Manşetleri

Sergen Yalçın, Beşiktaş’ın başında derbileri kaybetmiyor

10:46 - Spor

’Kenara çekilir misiniz’ diyerek uyardı, dayak yedi

09:53 - Asayiş

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. haftada 9 maç oynandı

01:26 - Spor

Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 6. galibiyetini aldı

00:42 - Spor

Kızıl şahin emin ellerde

16:02 - Gündem