?>

Bursa eğitimde yeni bir dönemi başlıyor

BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ "OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI" PROJESİ REHBER ALINARAK HAYATA GEÇİRİLEN "BİR ŞEHİR BİN DERSLİK BURSA" PROJESİ, DÜZENLENEN ANLAMLI BİR PROGRAMLA TANITILDI.

Eğitim - 2 ay önce

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Millî Eğitim Bakanlığının "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" projesi rehber alınarak hayata geçirilen "Bir Şehir Bin Derslik Bursa" projesi, düzenlenen anlamlı bir programla tanıtıldı.

Muradiye El Yazmaları Müzesi’nin tarihi atmosferinde gerçekleştirilen programa; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Ömer Faruk Yelkenci, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda, Millî Eğitim Bakanlığının ortaya koyduğu "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" yaklaşımı doğrultusunda hazırlanan projenin kapsamı ve hedefleri paylaşıldı. Bursa’nın köklü tarihi, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleri, öğrenciler için birer öğrenme alanına dönüştürülerek eğitim sürecinin aktif bir parçası haline getiriliyor.

Tanıtımda yapılan sunumlarda, proje kapsamında Bursa genelinde belirlenen 110 öğrenme mekânının dijital platforma entegre edildiği ve kurulan komisyonla yeni mekanların entegre sürecinin artarak devam edeceği bilgisi paylaşıldı. Böylece öğrencilerin; tarihî yapılar, müzeler ve doğal alanlar üzerinden yerinde ve deneyimleyerek öğrenmeleri hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Ömer Faruk Yelkenci ise konuşmasında okul dışı öğrenme ortamlarının önemine dikkat çekti. Eğitimin yalnızca sınıflarda sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Yelkenci, öğrencilerin farklı alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri bir öğrenme ekosistemine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Yurt dışı gözlemlerinden örnekler paylaşan Yelkenci, gelişmiş eğitim sistemlerinde öğrencilerin okul dışında sanat, spor ve kültür alanlarında aktif olarak desteklendiğini belirterek, "Bütüncül bir eğitimden söz ediyorsak, bu imkânları sistemli ve erişilebilir hâle getirmek zorundayız" dedi.

Proje kapsamında Türkiye genelinde binlerce okul dışı öğrenme alanının tanımlandığını ifade eden Yelkenci, bu alanların "kimlik kartları" ile standart bir öğrenme rehberine dönüştürüldüğünü belirtti. Bu sayede öğrencilerin ziyaret ettikleri mekânlarda nelere dikkat edeceklerini, hangi kazanımları elde edeceklerini sistemli bir şekilde öğrenebileceklerini dile getirdi.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, konuşmasında eğitimin yalnızca okul ortamıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, şehrin tüm değerlerini eğitimle buluşturduklarını ifade etti. Çokgezer, Bursa’nın sahip olduğu tarihî ve kültürel birikimin öğrenciler tarafından yerinde deneyimlenmesinin kalıcı öğrenmeyi güçlendireceğini belirtti.

Proje ile birlikte öğrenciler; camilerden çeşmelere, müzelerden doğal alanlara kadar pek çok mekânda; sanat, tarih ve kültürü yerinde gözlemleyerek öğrenme fırsatı bulacaktır. Böylece teorik bilgi, günlük yaşamla bütünleşerek daha kalıcı hale gelmesi planlanmaktadır.

Program, katılımcıların Muradiye El Yazmaları Müzesi’ni gezmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

Sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez savaşta mezun veremeyen okulun öğrencileri ile buluştu

2026-04-03 14:00 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

İlgili Haberler

KMÜ Ermenek Meslek Yüksekokuluna 3 yeni program açıldı

12:49 - Eğitim

Emet MYO’da kalite süreçleri değerlendirildi

12:40 - Eğitim

Başkan Karamehmetoğlu’ndan eğitime destek

12:41 - Eğitim

OEDAŞ ve ESO’dan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde ‘Yeşil Yakalı’ eğitimi

12:32 - Eğitim

Osmaniye’de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında sergi açıldı

12:32 - Eğitim

Günün Manşetleri

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık

İşçi servisleri çarpıştı; 10 yaralı

10:38 - Asayiş

Freni boşalan kamyonet tarım aracına çarptı: 1 yaralı

10:33 - Asayiş

Tartıştığı amcasını vurdu

10:30 - Asayiş