?>

Bursa ile İspanya arasında yeni ticaret köprüleri kuruluyor

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (BTSO), ULUSLARARASI EKONOMİK İŞ BİRLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ. TÜRK-İSPANYOL SANAYİ VE TİCARET ODASI TÜRKİYE DELEGESİ VİCENTE BALBİN VE BERABERİNDEKİ HEYET, BTSO YÖNETİM KURULU’NU ZİYARET EDEREK İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLEYEN BİR MUTABAKAT ZAPTI (MOU) İMZALADI.

Ekonomi - 4 saat önce

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), uluslararası ekonomik iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Türkiye Delegesi Vicente Balbin ve beraberindeki heyet, BTSO Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri, Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası heyetini Oda Hizmet Binası’nda ağırladı. Ziyarette, İspanya İstanbul Ticaret Ataşesi Ignacio Enriquez Amilibia da yer aldı. Görüşmeye, İspanya ile ticari ilişkileri güçlü olan Bursalı firmaların temsilcileri de katılarak iki ülke arasındaki iş birliği alanlarına yönelik görüş ve önerilerini paylaştı. Toplantıda, İspanyol heyete Bursa’nın sanayi altyapısı, teknoloji odaklı dönüşüm projeleri ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verildi. Heyet üyeleri, Bursa’daki sanayi ekosistemine ve firmaların üretim kapasitesine duydukları ilgiyi ifade etti. Ziyaretin sonunda, Bursa ve İspanya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek, özellikle tekstil, makine ve kimya sektörlerinde yeni ortaklıklar kurmak amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı.

"Ticari ilişkilerimizi geliştirecek"

Başkan İbrahim Burkay, Türk iş dünyasının küresel pazarlarda daha güçlü bir konuma ulaşması için bu tür uluslararası temasların önemine vurgu yaparak, "Bursa’nın üretim kabiliyeti, teknoloji altyapısı ve ihracat vizyonu, ülkemizin dış ticaret hedeflerine güçlü katkı sunuyor. İmzaladığımız bu protokolün Türkiye ile İspanya arasındaki ticari ilişkilere yeni bir boyut kazandıracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Türkiye Delegesi Vicente Balbin ise Bursa’nın üretim gücü, yenilikçi yaklaşımı ve iş birliğine açık yapısıyla İspanyol iş dünyası için güçlü bir partner şehir olduğunu belirtti. Balbin, ilerleyen dönemde Bursalı firmalarla yeni projeler geliştirmek istediklerini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Marmaris’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2025-10-07 14:05 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Denizli’nin toprakları organik maddelerle bereketleniyor

13:10 - Ekonomi

Çekirdeksiz üzümler koruma altında

12:55 - Ekonomi

Trendyol, Türkiye’nin Lovemark’ları araştırmasında en sevilen marka oldu

12:49 - Ekonomi

Tavşanlı-Domaniç yolunda çalışmalar sürüyor

12:15 - Ekonomi

Aile şirketlerinde sürdürülebilirlik için güç birliği

12:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan