?>

Bursa’nın 2050 vizyonu ortak akılla şekilleniyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSA’NIN ‘KENT ANAYASASI’ NİTELİĞİNDEKİ 2050 HEDEFLİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI’NI ŞEFFAF VE BİLİMSEL BİR ZEMİNDE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN KATILIMIYLA HAZIRLIYOR.

Genel - 9 ay önce

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın ‘Kent Anayasası’ niteliğindeki 2050 hedefli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı şeffaf ve bilimsel bir zeminde toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla hazırlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2050 vizyonlu ‘1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları kapsamında toplumun tüm kesimleriyle buluşmaya devam ediyor. Bölgesel Muhtarlar Çalıştayları ve Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz toplantılarıyla 17 ilçede herkesin kente dair görüş ve düşüncelerini dinleyen Büyükşehir Belediyesi, Çevre Düzeni Planı çalışmalarını ‘Paydaş Çalıştayı’ ile sürdürüyor.

Yenilikçi proje fikirleri üretildi

Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’ndeki çalıştayın üçüncü toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, merkezi yönetim, yerel yönetim, meslek odaları, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İkinci toplantıda, Bursa’nın güçlü ve zayıf yönleri üzerine çıkarılan veriler sentezlenip stratejik öncelikler ortaya koyulmuştu. Üçüncü toplantıda ise Bursa’nın 2050 vizyonuna ulaşmasını sağlayacak yenilikçi proje fikirleri üretildi.

"Geleceğin ihtiyaçlarına çözüm olacak"

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Çevre Düzeni Planı’nın başarıya ulaşması için şehrin tüm paydaşlarının projeyi sahiplenmeleri gerektiğini dile getirdi. Planlama süreçlerinin de ortak akıl anlayışı doğrultusunda yürütüldüğünü vurgulayan Halisçelik, "Her aşamada kapsayıcı ve katılımcı anlayışı ön planda tuttuk. Yoğunlaştığımız temalar üzerine yaptığımız toplantıları da farklı çalışma grupları üzerinden yorumladık. Bu sayede farklı bakış açıları geliştirilmesini amaçladık. Üçüncü çalıştayımızda, vizyonumuz çerçevesindeki hedef ve öncelikli projeler konuşuldu. Aşamalar tamamlandığında, gelecek nesillerin ihtiyaçlarına yönelik, yaşanabilir Bursa hedefimizi sağlam temellere oturtacak bir planı oluşturmuş olacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nazlı Yazgan, Çevre Düzeni Planı’nın faaliyet misyonu ve gelecek hedeflerinden bahsetti. Çevre Düzeni Planı Proje Yürütücü Koordinatörü Fatih Terzi de çalışmaların başladığı günden bugüne kaydedilen ilerlemeyi aktardı, temel sentez çalışmaları ve testler hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Doç. Dr. Halisçelik, çalıştay gruplarını gezerek konuşulan konular hakkında bilgi aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Güler, Gana Çalışma Bakanı Pelpuo ile bir araya geldi

17:09 - Genel

ERÜ’de 15 Temmuz’da yaşananlar anlatıldı

16:49 - Genel

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir: "15 Temmuz, milletimizin yeniden diriliş destanıdır"

16:33 - Genel

Bakan Güler: "Terörsüz Türkiye hedefi yalnızca bir güvenlik politikası olarak değerlendirilmemeli"

16:02 - Genel

Başkan Sayın’dan 15 Temmu mesajı

16:10 - Genel

Günün Manşetleri

5 milyon dolarlık akrep zehri Yalova’da yakalandı

15:30 - Asayiş

Üvey annesi ile kız kardeşinin boğazını keserek öldürdü

15:28 - Asayiş

Uzaklaştırma kararı aldıran eşine sinirlenip evi ateşe verdi

15:14 - Asayiş

Alacak verecek cinayetinde tutuklu sayısı 2’ye çıktı

15:00 - Asayiş

Stanimir Stoilov: "Transfer çalışmalarımız devam ediyor"

13:55 - Spor