?>

Bursa’nın geleceği, Bursalılarla şekilleniyor

Bursa’nın geleceği, bursalılarla şekilleniyor

Gündem - 1 gün önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğiyle 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarına halkın katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantılarının sonuncusu İznik’te yapıldı.

Bursa’da 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili Bursa Planlama Ajansı ve Danışma Kurulu eşliğinde süren çalışmalar devam ederken, Bursa Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantıları, İznik ilçesindeki programla tamamlandı. Yaklaşık iki ay süren ve 17 ilçede yapılan toplantılarda, halkın kente ve ilçelerine dair görüş ve düşünceleri alındı. İznik’te düzenlenen toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay Özkan, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantılarını iki ay önce ‘Söz senin, gelecek hepimizin’ sloganıyla başlattıklarını ve İznik ilçesindeki toplantıyla süreci tamamladıklarını anlatan Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, halkın kentin geleceğinde söz sahibi olmasını önemsediklerini ve bu doğrultuda 17 ilçede Bursalıları dinlediklerini söyledi. Projenin hedefine ulaştığını belirten Aksoy, "2050 Vizyonlu 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda halkın da söz hakkı olması amacıyla başlattığımız buluşmaları tamamlamış olduk. Bu çalışmalar için vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler aldık ve toplantıların devam etmesini istediklerini dile getirdiler. Bu süreçte bizlere destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Mustafa Bozbey’e, ilçe kent konseylerine ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra tüm ilçelerden edindiğimiz fikirleri bir araya getirerek bir rapor hazırlayacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Konuşmaların ardından yuvarlak masa toplantılarına geçildi. ‘İlçenizin zayıf yönleri nelerdir? İlçenizin güçlü yönleri nelerdir? İlçenizi ve Bursa’yı 2050 yılında nasıl görmek istiyorsunuz? Geleceğe dair eleştirileriniz, önerileriniz, yerel ve merkezi yönetime yönelik beklentileriniz nelerdir?’ başlıklarının ele alındığı toplantıda, katılımcılar İznik’e dair beklentilerini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

5.8 şiddetindeki deprem otelin havuzunu böyle etkiledi

2025-06-03 10:25 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

Muğla Dijital Dönüşümde Vites Yükseltti

2025-05-30 14:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gelecek, geri dönüşümle korunabilir

17:41 - Gündem

AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan:

17:50 - Gündem

Sokakların gizli kahramanları Kurban Bayramı’nda sahada

16:37 - Gündem

Özçelik: ’’Vatandaşlarımızın huzur içinde ibadetlerini yerine getirmesi bizim için çok önemli’’

16:16 - Gündem

Köy alanlarına yeni yollar açılıyor

16:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş