?>

Bursa’nın hafızası gençlerle geleceğe taşınıyor

BURSA’NIN SOSYAL, KÜLTÜREL VE TARİHSEL HAFIZASINI GENÇLER ARACILIĞIYLA KAYIT ALTINA ALMAYI AMAÇLAYAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLARLA HEM AİDİYET DUYGUSUNU GÜÇLENDİRİYOR HEM DE GENÇLERİN YÖNETİM SÜREÇLERİNE DAHİL OLMASINI SAĞLIYOR.

Genel - 3 ay önce

Bursa’nın sosyal, kültürel ve tarihî hafızasını gençler aracılığıyla kayıt altına almayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği programlarla hem aidiyet duygusunu güçlendiriyor hem de gençlerin yönetim süreçlerine dahil olmasını sağlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kulübü ile Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından kente dair hafızanın gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan ‘Bir Kent, Bin Hatıra: Bursa’nın Gençlik Hafızası’ buluşma serisinin son durağı Osmangazi ilçesi oldu. Kentin dört bir yanından gelerek saha çalışmasına katılan gençler, çocukluk hâtıralardan ve günlük gözlemlerinden yola çıkarak Bursa’nın sosyal, kültürel ve mekânsal dönüşümünü ele aldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, gençler geçmişle bugün arasında kurdukları bağları paylaşarak kentin değişen yüzüne dair değerlendirmelerde bulundu.

Mahalle kültürünün zamanla dönüşümü, kamusal alanların kullanımı, sosyal yaşamın değişen dinamikleri ve kent kimliğinin korunmasına yönelik düşüncelerini de dile getiren gençler, şehirlerle kurulan bağ üzerine fikir alışverişinde bulundu. Proje sayesinde verimli bir gün geçirdiklerini söyleyen gençler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Eskişehir’de sürücü kursu öğretmen ve personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu

2026-03-16 11:48 - Eğitim

GETOB Ormanı Projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu

2026-03-15 14:50 - Marmaris

Başıboş diye şikayet edilen köpekler bakımevine gönderildi

2026-03-15 14:55 - Marmaris

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı

2026-03-14 00:50 - Asayiş

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek depremzedelerle iftarda buluştu

2026-03-13 23:15 - Spor

Fenerbahçe, 67 yıl sonra Karagümrük’e mağlup oldu

2026-03-13 22:07 - Spor

Otomobil su kanalına düştü, sürücü yaralandı

2026-03-13 18:40 - Asayiş

İlgili Haberler

Trabzon’da deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

22:43 - Genel

Konya’nın 31 ilçesinde bisiklet sürüş etkinliği düzenlendi

22:40 - Genel

Gelibolu’da yeni feribot iskelesi hizmete açılıyor

21:38 - Genel

Otomobile kumrunun yuva yaptığını görünce tamiri bıraktı

21:13 - Genel

Van’da düğün yapanların yeni tercihi altın görünümlü setler

20:24 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem