?>

Bursa’nın sessiz kahramanı 3 yılda topladığı 2 milyon kapakla ihtiyaç sahiplerine destek oldu

Bursa'da yaşayan 62 yaşındaki nazım gökçe, emekli olmasının ardından hayatını hayır işlerine adadı. 3 yılda sokak sokak gezerek yaklaşık 2 milyon kapak toplayan gökçe, geri dönüşüme satarak elde ettiği gelirle ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor.

İnsan - 8 saat önce

Bursa’da yaşayan 62 yaşındaki Nazım Gökçe, emekli olmasının ardından hayatını hayır işlerine adadı. 3 yılda sokak sokak gezerek yaklaşık 2 milyon kapak toplayan Gökçe, kapakları satarak elde ettiği gelirle ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk babası Nazım Gökçe, emekli olduktan sonra hayatını hayır işlerine adadı. 2011 yılında fabrikada çalıştığı işinden emekli olmasının ardından sokak sokak gezerek çöplerde bulduğu kapakları toplamaya başlayan Gökçe, bunları geri dönüşüm merkezlerine sattı. Elde ettiği gelirin tamamını kimi zaman bir engelli için tekerlekli sandalye, kimi zaman sokak hayvanlarına mama için harcayan Gökçe, ihtiyaç dahilinde herkese yardım ederek sadece emekli maaşıyla geçindi. Öğrencilere de burs veren Gökçe, hayatına dokunduğu bazı öğrencilerin hayata atıldığını kaydetti. "Zor hayat yaşadım, başkaları yaşamasın"

Hayatı boyunca zorluklar yaşadığını, başkalarının da bu sıkıntıları yaşaması için çabaladığını söyleyen Nazım Gökçe, "2 milyon civarı kapak topladım. Bu kapakları 3 senede topladım. Gönüllüler ve mahalle muhtarımızın destekleriyle bu kapakları toplayabiliyoruz. İsmini bilmediğim onlarca kişi bu kapakları toplamama yardım etti. Bazı sokaklara kapak toplama kutuları koyuyorum. Sağ olsunlar herkes bu konuda duyarlı. Engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için başladım. 1 senedir sokak hayvanlarına mama alabilmek için topluyorum. 15 yıldır her alanda kendi adıma yardım edebilmek için çaba gösterdim. Sağlığım yerinde olduğu müddetçe yardım etmeye devam edeceğim. 2011 yılında emekli olduğumdan bu yana kendimi bu işe adadım. Zor bir hayat geçirdim. Artık başkalarının benim gibi zor bir hayatı olmasını istemiyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Yenipazar Koyunlar’da çalışmalar devam ediyor

2025-06-27 09:44 - Gündem

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

ORTAKENT YAHŞİ YALISI'NDA KALPLERİ ISITAN ÖRDEK DOSTLUĞU

2025-06-26 21:58 - İnsan

Düğün konvoyundan atılan meşale yangın çıkardı

2025-06-29 00:59 - Asayiş

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

İlgili Haberler

Eskişehir göletleri balıklandırma projeleri ile bereketleniyor

16:58 - İnsan

Kütahya’da "Farklı Değil, Birlikte" projesi başarıyla tamamlandı

16:58 - İnsan

Anadolu Üniversitesi’nden yangın tatbikatı

16:41 - İnsan

Özel ihtiyaçlı bireylerin sosyal uyum ve çevre farkındalığı güçlendirildi

16:44 - İnsan

Kuşadası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zeytin’den Başkan Özakalın’a ziyaret

16:39 - İnsan

Günün Manşetleri

Boy Uzatma Ameliyatıyla 10 Santimetreye Kadar Uzama İmkanı

10:29 - Sağlık

Yangından Etkilenen Hayvanlara Yardım Eli

10:27 - İnsan

Ayçiçeği Tarlaları Doğal Düğün Stüdyosu Oldu

09:56 - İnsan

Ayçiçeği Tarlalarına Çekirge İstilası

09:44 - Gündem

Scootera binen çocuğun üzerinden otomobil geçti

09:33 - Asayiş