?>

Busenaz Sürmeneli: "Pes etmeyen birini asla yenemezsiniz"

Dünya boks şampiyonası'nda çeyrek finalde elenen milli boksör busenaz sürmeneli, kendisine yapılan eleştirilerle ilgili yaptığı açıklamada, "ben öğrenerek, daha da güçlenerek yoluma devam edeceğim. Pes etmeyen birini asla yenemezsiniz" dedi.

Spor - 3 saat önce

Dünya Boks Şampiyonası’nda çeyrek finalde elenen milli boksör Busenaz Sürmeneli, kendisine yapılan eleştirilerle ilgili yaptığı açıklamada, "Ben öğrenerek, daha da güçlenerek yoluma devam edeceğim. Pes etmeyen birini asla yenemezsiniz" dedi.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, İngiltere’nin Liverpool şehrinde düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nda 65 kiloda çeyrek finalinde Kazakistanlı rakibi Aida Abikeva’ya yenilerek turnuvaya veda etti. Elenmesinin ardından aldığı eleştirilere karşı sosyal medya hesabından açıklama yapan Sürmeneli, şu ifadeleri kullandı: "İlk defa içimden gelenleri bu kadar açık yazıyorum. Çok şey öğrendim ve bazı şeyleri anlatma ihtiyacı hissediyorum. Çünkü bazı şeyler anlık yaşanmalı. Bahane aramaya gerek yok Yenildim. Evet, yenildim. Böyle olması gerekiyordu ve oldu. Ama şunu unutmayın: Elimden gelenin fazlasını yaptım. İçim, ruhum, vicdanım çok rahat. Çünkü en yakınımdakiler her anıma şahit oldu.

Aç kalarak uyuduğum günler... Sakatlandığım anlar... Antrenmanda nefes nefese yere yığıldığım o dakikalar... Annemin ’Ye kızım’ dediğinde, en sevdiğim yemek önümdeyken, ’Yiyemem kilo veriyorum’ dediğim zamanlar... Hepsi yaşandı, hepsi gerçeğin ta kendisi.

Güzel ülkemin güzel insanları; birini eleştirmeden, yere vurmadan önce o insanın nelerden geçtiğine, nelerden vazgeçtiğine, hangi bedelleri ödediğine bir bakın. Siz sadece 9 dakika izliyorsunuz, biz ise 7/24 o 9 dakika için yaşıyoruz. Klavyenin başından yazmak kolaydır ama biraz durup düşünmek, karşındakiyle gurur duymak, onun acısını hissetmek, yenilgisine üzülmek insana yakışandır.

Ben yeni bir şey denedim. Yeni bir siklet, yeni bir meydan okuma. ’Keşke’ dememek için, içimde pişmanlık bırakmamak için. Denedim ve evet, sonucunda içim hala çok rahat.

Ama şunu bilin: Allah bana bugüne kadar her şeyde şampiyonluk nasip etti. Koleksiyonumda olmayan madalya yok. Eğer bugün bunları yaşıyorsam, demek ki bazı şeyleri öğrenmemi istediği içindir. Ben öğrenerek, daha da güçlenerek yoluma devam edeceğim.

Bir sporcu kazansa da kaybetse de yanında olan çok az insan vardır. Kazandığında ise milyonlar olur. Ben o gerçek olanları biliyorum, yanımda olanların kıymetini çok iyi biliyorum. Hepsini çok seviyorum ve buradan onlara kocaman bir teşekkür gönderiyorum. Son olarak şunu asla unutmayın: Pes etmeyen birini asla yenemezsiniz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Sahipsiz Köpekler Tartışması Büyüyor

2025-09-05 14:34 - Gündem

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

163 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ OKULA DÖNÜYOR

2025-09-06 10:22 - Eğitim

Akyaka’da otel odasında bir kadın ölü bulundu

2025-09-05 14:03 - Asayiş

"Kadınım" Okuyucularla Buluştu

2025-09-05 14:26 - Marmaris

İlgili Haberler

Andre Onana, Trabzonspor’un 200. yabancısı oldu

18:17 - Spor

Andre Onana’ya Trabzon’da coşkulu karşılama

17:44 - Spor

Melikgazi Basketbol yeni sezona hazırlanıyor

17:42 - Spor

Erkan Aydın’dan Bursaspor’a moral ziyareti

17:04 - Spor

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sağlık sponsoru Medicana oldu

16:12 - Spor

Günün Manşetleri

İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu

14:23 - Sağlık

Kamyonetini 1 ton fındık karşılığında sattı

14:21 - Genel

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş