?>

BUSKİ 2025 Faaliyet Raporu’na meclisten onay

BUSKİ GENEL KURULU’NDA, 2025 MALİ YILI FAALİYET RAPORU VE 2025 MALİ YILI BÜTÇE KESİN HESABI RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ.

Ekonomi - 2 hafta önce

BUSKİ Genel Kurulu’nda, 2025 Mali Yılı Faaliyet Raporu ve 2025 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba başkanlığında yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri ve BUSKİ yöneticileri katıldı. Başkan Vekili Şahin Biba, faaliyet raporunun değerlendirme sürecinde yerini Meclis 1. Başkan Vekili, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a bıraktı. Genel Kurul’da, BUSKİ Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bülent Ocak tarafından faaliyet raporunun sunumu yapıldı. Meclis üyelerine BUSKİ’nin yürüttüğü çalışmalar ve su yönetimi stratejileri hakkında bilgi veren Ocak, 933 adet su deposu, 788 adet derin kuyu, 40 adet içmesuyu arıtma tesisi, 133 adet atıksu arıtma tesisi bulunduğunu hatırlattı. 52 kilometre dere ıslahı ve 739 kilometre dere temizliği yapıldığını açıklayan Ocak, 2025 yılında kayıp kaçak oranının ise yüzde 19,73 olduğunu söyledi. Çınarcık Arıtma Tesisi’nde sona yaklaşıldığını belirten Ocak, barajlardaki doluluk oranın ise yüzde 97.82 civarında olduğunu dile getirerek, suyu tasarruflu kullanmanın önemine değindi.

Meclis’teki partilerin grup sözcüleri de söz alarak faaliyet raporu hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Yapılan su indirimiyle ilgili yorumlara cevap veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, yapılan düzenlemeleri tüm iletişim kanallarını kullanarak açık ve şeffaf şekilde kamuoyuna anlattıklarını söyledi. Belediyelerin vatandaşın menfaatine çalışan kurumlar olduğunu hatırlatan Başkan Vekili Biba şu cümleleri kurdu;

"Hiçbir iş popülizm ile yapılamaz. Yapılırsa yarın vatandaşın mağdur olacağı sonuçlara döner. 2025’te döndüğü gibi. Bizim ‘kandırıldık’ deme gibi bir lüksümüz yok. Söylediğim sözlerin hep arkasındayım. İşin sonunda vatandaş fatura endeksine bakarak kararını verecek. Artık vatandaşın bu konuda yorulmasını istemiyorum. Oy birliğiyle karar alındıktan sonra da ‘Bu Meclis’in başarısıdır’ demiştim. BUSKİ’nin sürdürülebilir olması da yine vatandaşın menfaatinedir" dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 2025 Mali Yılı Faaliyet Raporu ve 2025 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı Raporu oy birliği ile kabul edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Bu görüntüler Marmaris’e yakışıyor mu?

2026-05-14 16:52 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

KARDEMİR beyaz yaka personel alımı yapacak

20:15 - Ekonomi

Öz İplik-İş’ten Uşak’ta Colin’s önünde basın açıklaması

19:04 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Türkiye olarak tarih sahnesine eskisinden çok daha kuvvetli ve çok daha iddialı çıkıyoruz"

18:15 - Ekonomi

ÇAYKUR yaş çay alımına 1 günlük ara verdi

18:09 - Ekonomi

Başkan Ülken ’COP31 Business Forum İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı

17:31 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem