?>

BUÜ’de ’Felsefeye Dönüş’ etkinlikleri düzenlenecek

Bursa uludağ üniversitesifelsefe bölümü doktorantı ceren iplikçi nöbetçi gazete’ye gerçekleştirdiği ziyarette buü 50. Yıl ve bursa uludağ üniversitesi felsefe bölümü'nün 35. Yılı etkinlikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Eğitim - 8 ay önce

Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü Doktorantı Ceren İplikçi BUÜ 50. yıl ve Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün 35. yılı etkinlikleri ile ilgili bilgiler verdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi 50. yıl ve Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün 35. yıl etkinlikleri 19 Nisan’da Merinos A.K.K.M. Yıldırım Salon’da yapılacak. Etkinliğin ardından da ödül plaket takdim töreni gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı ‘Felsefeye Dönüş’ etkinliğinde Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Kadir Çüçen konuşmacı olarak yer alacak.

"Toplumun felsefeye ihtiyacı var"

Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü Doktorantı Ceren İplikçi ‘Felsefeye Dönüş’ etkinliğinin amacından bahsederek "Bu etkinlikle özellikle Bursa’da senede birkaç sefer gerçekleştirip felsefeyi akademiden, profesyonel alandan dışarı çıkartıp, sokağa düşürmeden ama sokakla birleştirme çabasındayım. Felsefeyi okullarla, liderlerle, gazetecilerle, siyasetçilerle, gençlerle birlikte topluma yaymak istiyoruz. Bu, UNESCO’nun 1980 yılından beri üzerine basa basa durduğu bir konu. Toplumun felsefeye, özellikle de felsefi düşünceye ihtiyacı var. Çünkü felsefi düşünceye sahip bir insan doğru bildiği her şeye eleştirel bakış açısıyla bakar ve gözden geçirir. Ve böylece, bazı şeyler değişmeye başlar. Biz de işte felsefeyi toplumla, topluluklarla buluşturma çabasındaki kişileriz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA’lı saldırı: 12 yaralı

2025-04-10 10:12 - Asayiş

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da matematik sınavına 3 bin başvuru

19:13 - Eğitim

TOBB Teknik Bilimler MYO’nun uygulamalı eğitim çalışmaları incelendi

18:52 - Eğitim

Rektör Kırışık İlahiyat Fakültesi Arapça hazırlık öğrencileriyle buluştu

18:53 - Eğitim

Rektör Kırışık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ekibiyle bir araya geldi

18:50 - Eğitim

KBÜ’nün ortağı olduğu uluslararası projenin ilerleme toplantıları yapıldı

18:50 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık