?>

Büyük Osmanlı Camii’nin yıllardır süren sorunu çözüme kavuşuyor

Esenyurt belediye başkan vekili can aksoy çalışmaları inceledi

Genel - 2 ay önce

Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi’nde bulunan Büyük Osmanlı Camii’nde uzun yıllardır yaşanan su sızıntısı sorunu, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan kapsamlı tadilat çalışmalarıyla çözüme kavuşuyor. Avluda yapılan yenileme çalışmaları, caminin alt katlarındaki su sızıntılarının önüne geçilmesini sağlayacak ve bu alanlar yeniden kullanılabilir hale gelecek.

Büyük Osmanlı Camii avlusundan alt katlara, özellikle 4-6 yaş Kuran kursu ve diğer sosyal alanlarda yıllardır süren su sızıntısı, caminin ibadet ve eğitim hizmetlerini aksatıyordu. Başkan Vekili Can Aksoy, yaptığı incelemeler sonrasında sorunun kaynağını tespit etti ve çözüm için hızlıca harekete geçti. Caminin avlusunda taş yenileme ve yalıtım çalışmaları başlatıldı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte caminin alt katlarındaki Kuran kursu ve diğer sosyal alanlar tekrar faaliyete geçecek. Ayrıca, avludaki yenileme sayesinde tüm kapalı alanlar su sızıntılarından kurtarılacak, cami daha modern ve fonksiyonel bir yapıya kavuşacak. Başkan Vekili Aksoy, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve vatandaşlara daha güvenli, konforlu bir ibadet ortamı sunulacağını belirtti.

Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak

Çalışmaları yerinde inceleyen Aksoy, "Büyük Osmanlı Camii’mizdeki su sızıntılarına karşı başlattığımız avlu tadilat çalışmalarını yerinde inceledik. Yalıtım ve taş kaplama işlemleriyle, alt katlardaki su sızıntısını engelleyecek ve Kuran kursu gibi önemli hizmet alanlarını tekrar vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Amacımız hem fiziksel anlamda camiyi iyileştirmek hem de sosyal alanları yeniden kullanılabilir hale getirmek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Prof. Dr. Miraç Burak: "Sosyal medya çocuk yaşta işlenen suçları arttırıyor"

11:33 - Genel

Sivas’ta müzelerin ziyaretçi sayısı azaldı

11:33 - Genel

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

11:22 - Genel

Bodrum’la Nefes Al etkinliği Mumcular’da devam etti

11:11 - Genel

Büyükşehirden 43 milyon TL’lik yeni bir kültür yuvası: ‘Develi İlçe Halk Kütüphanesi’

11:08 - Genel

Günün Manşetleri

Saldırgan yaralı olarak yakalanarak gözaltına alındı

10:32 - Asayiş

Darp edilen kadını halk otobüsü şoförleri kurtardı

10:22 - Asayiş

Düğün salonu önünde vurulan genç hayatını kaybetti

10:01 - Asayiş

Evleri Yanan Anne-Kızın Dramı

09:29 - İnsan

Serbest piyasada döviz fiyatları

09:17 - Ekonomi