?>

Büyükçekmece’de 47 yıllık deprem riskli sitede kentsel dönüşüm çalışması

Büyükçekmece belediyesi'nin de desteğiyle kentsel dönüşüm çalışmaları bugün de devam etti.

Genel - 6 saat önce

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde 47 yıllık önce yapılan 6 bloktan oluşan ve depremde yıkılma riski bulunan site, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Büyükçekmece Belediyesi’nin de desteğiyle yıkıldı. Yarısı bizden kampanyasından yararlanan vatandaşların binaları kentsel dönüşüme girdi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin de desteğiyle kentsel dönüşüm çalışmaları bugün de devam etti. Atatürk Mahallesi’nde bulunan 47 yıllık 6 bloktan oluşan Panorama Sitesi’nin yıkımı bugün başladı. Yıkım çalışmalarının Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’de yerinde inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı. Çalışmaları yerinde takip edenler arasında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ali Koçak’ta yer aldı. "Kampanya kapsamında verilen paranın yarısı hibe yarısı da düşük faizli ve uzun vadeli bir kredi"

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, "Burada kat malikleri ve müteahhit firmalar bir araya gelerek riskli yapı tespitini yaptırmışlar. Bu yapı tespitinden sonra yasal işlemlerin tamamlanmasıyla beraber bugün yıkım işlemleri için burada bulunuyoruz. Bilindiği gibi belediye imar planlarına eklediğimiz plan notuyla beraber bin metrekare üzerine verdiğimiz artı 1 kat artışla beraber toplam 221 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Yine devletimizin kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla vermiş olduğu yarısı bizden kampanyası halen devam etmektedir. Bu kampanya kapsamında verilen paranın yarısı hibe yarısı da düşük faizli ve uzun vadeli bir kredi. Bu sitede bu hibeden faydalanmayı planlamaktadır. Ben kentsel dönüşümün vatandaşlarımıza ve Büyükçekmece halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. "Ada bazında dönüşümleri ön görüyoruz ve önemsiyoruz"

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ali Koçak, "Bizim aslında ön gördüğümüz kentsel dönüşüm sadece bina yenileme değil arazi kullanımı toplu halde dönüşümler. Parsel bazında değil de ada bazında dönüşümleri ön görüyoruz ve önemsiyoruz. Çünkü sosyal donatı alanlarımız şehir içinde hor kullanılmış. Böylece toplu halde ada bazında toplu halde yapılan kentsel dönüşümlerde hem yeşil alanlara boş yerler kalıyor hem de yapılarımız daha güvenli oluyor. Buradaki planları da inceledik. Daha önceki Büyükçekmece’de yapılan planları da inceledik. Projeler çok güzel alanlar son derede güzel kullanılmış" diye konuştu. "Çok güzel yıllar geçirdik burada fakat artık binalarımız ömrünü doldurdu"

Kentsel dönüşüme giren sitenin sakinlerinden Yasemin Ercan ise, "Sitemizin ilk temelinden beri buranın takibini yapıyorum. İlk 3 bina başladık daha sonra diğer binalar eklenerek 7 tane binaya dönüştük. Çok güzel yıllar geçirdik burada fakat artık binalarımız ömrünü doldurdu. Kentsel dönüşüme girmemiz gerekiyordu. Uzunca bir çalışma dönemi geçirdik. Bu çalışma dönemi içinde herkes elinden geldiği kadar destek olmaya çalıştı. Bir şekilde belediyemizle koordineli de çalışarak bu sonuca gelebildik" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Karacasöğüt kavşağı’nda örnek temizlik çalışması

2025-09-26 13:40 - Marmaris

Marmaris Muhtarlar derneğinin yeni başkanı Sezer Kılıç oldu 

2025-09-27 18:10 - Marmaris

Ula’da feci kaza: Yaya kadın olay yerinde hayatını kaybetti

2025-09-27 01:49 - Asayiş

MENTEŞE'DE SU DEPOSU KAZISINDA TARİHİ ESER ÇIKTI

2025-09-27 15:15 - Kültür Sanat

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

Yeşilay Heyetinden Kaymakam Kaya’ya Ziyaret

2025-09-26 11:11 - Marmaris

Sanat Güneşi Zeki Müren Osmangazi’de en sevilen şarkılarıyla anıldı

2025-09-25 12:37 - Magazin

Muğla'da Havalimanı Otobüsü Kaza Yaptı

2025-09-29 02:40 - Asayiş

Global Sumut Aktivistleri Marmaris’ten seslendi

2025-09-30 18:14 - Marmaris

 MARMARİS'TE BELDİBİ DERE YATAĞI TEMİZLİĞİ BAŞLADI

2025-09-27 12:12 - Marmaris

İlgili Haberler

BURTOM’dan Bursaspor’a destek

17:17 - Genel

İstanbul Valiliği: "4 binayla ilgili hasar ihbarı alındı, 17 vatandaş 112’ye ihbarda bulundu"

16:55 - Genel

Esenyurt’ta bilim rüzgarı: Esenyurt BilimFest başladı

16:59 - Genel

Din görevlileri sadece memur değil, gönüllerin mimarı

16:46 - Genel

Ankara’da camiler ferah ve hijyenik ortam için tek tek temizleniyor

16:39 - Genel

Günün Manşetleri

4 kuzene mezar olan kuyu toprakla kapatıldı

15:43 - Asayiş

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları devam etti

15:01 - Spor

Altın Çilek bereketi pazar tezgahına yansıdı

14:49 - Ekonomi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

14:37 - Asayiş

İmamı av tüfeğiyle vuran zanlının serbest kalmasına tepki

14:22 - Asayiş