?>

Büyükçekmece Kumburgaz’da denizin rengi değişti

?stanbul büyükçekmece’de her gün binlerce vatandaşın denize girmek için kullandığı kumburgaz bölgesi bahçelievler mahallesi'nde iddiaya göre istanbul su ve kanalizasyon idaresi genel müdürlüğü'ne (iski) ait yağmur suyu kanalından denize kirli su karıştı. Kahverengiye dönen deniz havadan görüntülendi.

Asayiş - 10 ay önce

İstanbul Büyükçekmece’de her gün binlerce vatandaşın denize girmek için kullandığı Kumburgaz bölgesi Bahçelievler Mahallesi’nde iddiaya göre İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (İSKİ) ait yağmur suyu kanalından denize kirli su karıştı. Kahverengiye dönen deniz havadan görüntülendi.

Büyükçekmece ilçesi Bahçelievler Mahallesi Kumburgaz bölgesinde öğle vakitlerine plaja denize girmek için gelen vatandaşlar kahverengi bir denizle karşılaştı. Edinilen bilgilere göre, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (İSKİ) ait yağmur suyu kanalında taşma meydana gelmesi üzerine kumsala kadar uzanan kanaldan denize kirli su karıştı. Denize girmek için gelen vatandaşlar karşılaştıkları manzara sonrasında şaşkınlık yaşarken, İSKİ’ye ait kanalın taşması sonucu akan kirli suyun bu duruma sebep olduğu söylendi. Sahil bölgesinde koku yaptığı da iddia edilen atık suyun ne olduğu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, kahverengine dönen deniz havadan dron ile görüntülendi. Her sabah plaja yüzmeye gelen çevre sakini Serdar Saka, “ Sabah geldik buraya bu manzarayla karşılaştık. Büyükşehir belediyesini aradık. Bir ana hat patlağı olduğunu ve en kısa zamanda çözeceklerini söylediler ama çok büyük bir alan yayılmış bir tortu bir çamur var. Bu normal şartlarda yağmur suyu gideri ama burada hafif bir kokuda var. Kanalizasyon karışmış mı bilemeyiz tabi ki. Yetkililerin gelip bir çözüm bulmasını istiyoruz. Şu an için gelen giden yok. Sadece telefonla kontrol altında olduğunu söylediler. Biz sadece Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Benim gördüğüm gelen kimse olmadı. Bir saattir buradayım ne oldu ne bitti diye ama şu an için gelen giden yok. Dönem dönem oluyor ama neden oluyor bilmiyorum. Ama bunların denize verilmemesi gerekiyor. Denizi kurtarmamız lazım. Marmara’yı kurtarmamız lazım. Artık İSKİ’mi alır, Büyükşehir Belediyesi mi alır, devlet mi alır bilmiyorum ama Marmara Denizi’ni kurtaralım. 2-3 sene önce müsilaj vardı sıkıntı çektik. Denizde zaten balık yok en kısa sürede yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

15:21 - Asayiş

Balıkesir Kepsut’ta arazi yangını

15:23 - Asayiş

Gaziantep’te 3 milyonluk gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

15:18 - Asayiş

Adana’da düşen uçaktaki 2 pilot kurtarıldı

15:13 - Asayiş

Sahte ilan dolandırıcılarına polis baskını

15:13 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş