?>

Büyükşehir Belediyesi Bağköy Mahallesi’nin yolunu güvenli hale getirdi

Malatya büyükşehir belediyesi, akçadağ ilçesine bağlı bağköy mahallesi’nde yıllardır devam eden yol sorununu çözüme kavuşturarak, bölge halkının güvenli ve konforlu ulaşıma kavuşmasını sağladı.

Gündem - 5 ay önce

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ ilçesine bağlı Bağköy Mahallesi’nde yıllardır devam eden yol sorununu çözüme kavuşturarak, bölge halkının güvenli ve konforlu ulaşıma kavuşmasını sağladı.

Kent genelinde sürdürülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına kırsal mahallelerde de aralıksız devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bağköy Mahallesi’nin 8 kilometrelik yolunda genişletme, düzenleme ve asfaltlama çalışmaları gerçekleştirdi. Yolun dar ve engebeli yapısını ortadan kaldıran ekipler, şarampolleri azaltarak muhtelif noktalara yağmur giderleri için büz yerleştirdi. Son olarak 1. ve 2. kat sathi kaplama işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte yol, mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.

"Evimize rahat bir şekilde gideceğiz"

Mahalle sakini Fatma Günaydın, yolun tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mahallemizin yolu yapıldı. Allah Sami Başkanımızdan ve emeği geçen herkesten razı olsun. 70 yaşımdayım, şimdiye kadar burada doğru dürüst bir yol görmedik. Tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

"40 yıllık sorunumuz sona erdi"

Ulaşım sıkıntılarının yıllardır sürdüğünü belirten Haydar Günaydın ise, "Yollarımız yapıldı, Malatya Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim. Yaklaşık 40 yıldır yolumuz harabe gibiydi. Önceden evimizin önüne araba ile gelemiyorduk ama şimdi bu sorunumuz kalmadı. Artık evimize rahatça ulaşabiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Artık traktörle değil, arabayla ulaşabiliyoruz"

Mahallede doğup büyüdüğünü belirten Osman Karaçelik ise, "Haydar Amca’nın evinin olduğu yere traktör dışında araç gidemezdi. Biri bir eşya getirecek olsa traktörle taşımak zorunda kalırdık. Çok şükür, yol sorunumuz çözüldü. Başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Sami Başkanımız mahallemizi medeniyetle buluşturdu"

Bağköy Mahallesi Muhtarı Ali Özdemir ise yol sorununun 30 yıldır devam ettiğini ifade ederek, "30 yıldır bu yol için uğraşıyorum ama bir türlü yapılamamıştı. Kış aylarında kar nedeniyle yollar kapanır, arabalar yolda kalırdı. Vatandaş kürekle, hayvanla veya traktörle o aracı çekmeye çalışırdı. Sami Başkanımıza durumu ilettik, sağ olsun yolumuzu yaptılar. Yolun olmadığı yerde medeniyet olmaz. Mahallemiz şimdi medeniyete kavuştu. Allah Sami Başkanımızdan ve tüm emeği geçenlerden razı olsun" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

İlgili Haberler

Siirt’te sağanak yağış heyelana neden oldu

18:33 - Gündem

Yeşilırmak Nehri’nde 6 iş makinesiyle temizlik çalışması

17:49 - Gündem

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nden Ultra Trail Maratonu’nda tohum atma etkinliği

17:42 - Gündem

Ağrı Dağı’nda "mercek bulutu" hayran bıraktı

16:25 - Gündem

Arnavutköy’de Gazze için 10 bin fidan dikildi

16:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş’ın doğal güzelliği: Yeşilgöz

15:34 - Gündem

Karganın Türk bayrağı inadı

15:23 - Gündem

Galatasaray, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına devam etti

15:07 - Spor

Soğuk ve yağışlı hava ‘dünyanın en pahalı baharatı’nda hasat süresini uzattı

14:45 - Ekonomi

Soba satıcıları havaların iyice soğumasını bekliyor

14:26 - Genel