?>

Büyükşehir bünyesinde ‘Bursa Acil Müdahale’ ekibi oluşturuldu

Bursa büyükşehir belediyesi bünyesinde personelin gönüllü katılımıyla kurulan bursa acil müdahale (bam) ekibi, olası afet durumlarında hızlı hareket edebilmek amacıyla eğitim çalışmalarına başladı.

İnsan - 8 saat önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde personelin gönüllü katılımıyla kurulan Bursa Acil Müdahale (BAM) ekibi, afet durumlarında hızlı hareket edebilmek amacıyla eğitim çalışmalarına başladı.

Bursa’da altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata kadar pek çok alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, afetlere hazırlık ve toplumsal sorumluluk projelerine de ağırlık veriyor. Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa’nın dirençli ve sürdürülebilir bir kent olması adına çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Afet İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesine belediye personelinin gönüllü katılımıyla Bursa Acil Müdahale (BAM) ekibini kurdu. Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde bir araya gelen ekiplere, ‘Temel afet farkındalık eğitimi’ verildi. İlerleyen günlerde ileri seviyede eğitimler alacak olan ekipler, bir afet durumunda hızlı hareket edilmesine katkı sunacak.

Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bilimsel veriler ışığında, kentsel dönüşümden arama ve kurtarma ekiplerinin eğitimine kadar her alanda hazırlık çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi. Belediye bünyesinde gönüllü arama kurtarma ekibinin olmadığını tespit ettiklerini ve hızlı bir şekilde personelin gönüllü katılımıyla BAM ekibini oluşturduklarını belirten Işık, "Ekibimizde, daha önce arama kurtarma çalışmalarında bulunmuş personeller olduğu gibi ilk defa katılanlar da bulunuyor. Ekibi oluşturduktan sonra hızlı bir şekilde eğitim faaliyetlerine başladık. İlk aşamada afet farkındalık eğitimi verildi. Önümüzdeki günlerde daha spesifik ve teknik konularda teorik ve pratik eğitimler verilecek. Amatör ruhla başladığımız projede, personelimizi profesyonel bir arama kurtarma ekibine dönüştüreceğiz ve müdahale edebilecek duruma getireceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

Marmaris’te silahlı çatışma: 1 ölü

2025-06-20 14:40 - Asayiş

İlgili Haberler

Muş’ta muhtarlara "Koruyucu Aile Olmak" eğitimi verildi

19:29 - İnsan

Öğrenciler piknikte buluştu

17:37 - İnsan

Tunceli Valisi Şefik Aygöl ilçe ziyaretlerine Pülümür’den başladı

17:38 - İnsan

Karaca: "Gri pasaport uygulamasında gazetecilerin ailelerinin de kapsama alınmasını bekliyoruz"

17:15 - İnsan

Kars’ta üniversite öğrencilerin mezuniyet sevinci

16:47 - İnsan

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset