?>

Büyükşehir’den deniz ekosistemini koruyan etkinlik

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DENİZ EKOSİSTEMİNİN KORUNMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR. AVRUPA ÇEVRE AJANSI-DENİZ ÇÖPLERİ İZLEME PROGRAMI (MARİNE LİTTER WATCH-MLW) KAPSAMINDA EDREMİT İLÇESİ ALTINKUM DALYAN MEVKİİNDE KIYI TEMİZLİĞİ VE ATIK TOPLAMA ETKİNLİĞİNİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Gündem - 2 ay önce

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, deniz ekosisteminin korunmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Çevre Ajansı-Deniz Çöpleri İzleme Programı (Marine Litter Watch-MLW) kapsamında Edremit ilçesi Altınkum Dalyan mevkiinde kıyı temizliği ve atık toplama etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Edremit ilçesi Altınkum Dalyan mevkiinde Avrupa Çevre Ajansı-Deniz Çöpleri İzleme Programı (Marine Litter Watch - MLW) kapsamında kıyı temizliği ve atık toplama etkinliği yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri 1. Bölge Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte kurumlar arası koordinasyon ve gönüllü desteğiyle kıyı temizliği yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından geliştirilen ve kıyılardaki atıkların tür, miktar ve yoğunluğunun bilimsel yöntemlerle kayıt altına alınmasını amaçlayan Avrupa Çevre Ajansı, ‘Deniz Çöpleri İzleme Programı’ (MLW) çerçevesinde yapılan çalışmada, kıyı şeridinde biriken atıklar toplanarak kategorilere ayrılıyor. Böylece elde edilen veriler, veri sistemi üzerinden raporlanıyor. Yalnızca temizlik yapılmakla kalınmıyor aynı zamanda deniz çöplerinin kaynağına yönelik analiz yapılmasına da katkı sağlanmış oluyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen etkinlikte plastik ambalaj atıkları, sigara izmaritleri, cam ve metal parçaları başta olmak üzere çok sayıda atık kıyıdan uzaklaştırıldı. Toplanan veriler, ilerleyen dönemlerde alınacak önleyici tedbirler ve farkındalık çalışmaları için bilimsel altyapı oluşturacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, denizlerin korunmasının yalnızca temizlik faaliyetleriyle değil, bilinçli tüketim ve atık yönetimiyle mümkün olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları çevre duyarlılığı konusunda daha hassas olmaya davet etti. Denizlerin korunmasına yönelik kıyı temizliği ve izleme çalışmalarının yıl boyunca farklı noktalarda devam edeceği belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Bayram Tatilinde Marmaris ve Datça’ya araç akını

2026-05-26 15:57 - Turizm

Ferhat Göçer Manisa’yı coşturdu

2026-05-31 14:18 - Magazin

İlgili Haberler

Bitlis’te gökyüzündeki hilal ile minaredeki hilal aynı karede

00:07 - Gündem

Elazığ’da fırtına etkili oldu: Feribot iskeleye yanaşamadı

22:07 - Gündem

Kedi ile yılanın kavgası kamerada

20:43 - Gündem

Mersin Silifke’de su sıkıntısı: Bidonlarla su taşıyan köylüler destek istedi

19:13 - Gündem

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde deprem sonrası büyük dönüşüm

17:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş