?>

Büyükşehir’den meslek odalarına su verimliliği eğitimi

Bursa büyükşehir belediyesi kırsal hizmetler dairesi başkanlığı tarafından yürütülen ‘su verimliliği bilinçlendirme, farkındalık ve eğitim projesi’ kapsamında ilçe ziraat odası başkanlarının katılımıyla eğitim ve koordinasyon programı düzenlendi.

Gündem - 3 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Su verimliliği bilinçlendirme, farkındalık ve eğitim projesi’ kapsamında ilçe ziraat odası başkanlarının katılımıyla eğitim ve koordinasyon programı düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2025-2029 Stratejik Plan çerçevesinde belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından tarımsal eğitim proje başlıkları içerisindeki ‘Bursa Tarım ve Gıda Akademisi’ kapsamında ‘Su verimliliği bilinçlendirme, farkındalık ve eğitim projesi’ geliştirildi.

İlçe ziraat odası başkanlarının katılımıyla düzenlenen eğitim programının ilk bölümünde birim personeli Ziraat Mühendisi Gülay Yıldırım tarafından bilinçlendirme ve farkındalık bilgileri verildi. Programın ikinci bölümünde ise Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Kuşçu tarafından ‘Damla Sulama Sistemleri ile Sulama Yönetimi ve Bitki Su Tüketimi’ (TAGEM suET) sisteminin genel tanıtımı, bitki su tüketimi hesaplamaları, sulama modülü ve planlama hesaplamaları, sulama programlama hesaplamaları, bu hesaplamalar ile amaçlanan kazanımlar hakkında bilgiler verildi.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Sarsıcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda Stratejik Plan çerçevesinde belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Yaşanan iklim değişikliği sebebiyle su kaynaklarının daha verimli kullanılması gerektiğini söyleyen Sarsıcı, bu kapsamda tarım sektöründe su verimliliği ile ilgili mevcut durum değerlendirmesi, sulama verimliliğinin iyileştirilmesine yönelik tedbirler, sulama verimliliğine etki eden uygulama örnekleri başlıklarında görüşmeler yapıldığını belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

İlgili Haberler

Şemdinli’de misket büyüklüğünden dolu yağdı

22:38 - Gündem

Kütahya’nın Akkent Mahallesi’nde 600 metrelik içme suyu hattı yenileniyor

21:42 - Gündem

Uyarılara aldırış etmedi, traktörüyle akarsuda mahsur kaldı

19:45 - Gündem

Bursa’da köylüler beton santrali için ayakta

19:07 - Gündem

Tel örgüler arasında mahsur kalan karaca ne tarafa kaçacağını bilemedi

18:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor