?>

BÜYÜKŞEHİR’DEN YATAĞAN’A DEĞER KATACAK PROJELER

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Pazaryeri’nde başlattığı bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor. 17 milyon 305 bin TL yatırımla yürütülen proje ile pazaryeri modern, güvenli ve konforlu bir yapıya kavuşturuluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Genel - 5 ay önce

Yatağan’da sürdürülen yatırımlar ve projeler sahada değerlendirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ile birlikte ilçede devam eden çalışmaları inceledi.

Hayata Geçirilen ve Planlanan Projeler Ele Alındı

Heyet, incelemeler öncesinde Yatağan Belediyesi’ni ziyaret ederek iki belediyenin iş birliğiyle ilçede hayata geçirilen ve planlanan projeleri ele aldı. Pazaryeri bakım, onarım ve dönüşüm projesinin yanı sıra Halk Et, Halk Ekmek ve Halk Su noktaları, Kültür Merkezi çalışmaları, Garaj Kavşağı’nın yeniden ulaşıma açılması, yeni kreş projesi, tematik park, otogarın taşınması, 1/25.000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı, Otizm/Alzheimer Merkezi ile mesire alanı düzenlemeleri başlıklarında değerlendirmelerde bulunuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan Pazaryeri’nde yürütülen çalışmalar kapsamında alan çatıdan zemine kadar baştan sona yenileniyor. Proje ile pazaryerinin çatı yüksekliği artırılarak daha ferah bir kullanım sağlanacak, yaz aylarında vatandaşların konforlu alışveriş yapabilmesi amacıyla serinletme sistemleri kurulacak. Mevcut çelik yapı ilave kolonlarla güçlendirilirken çatı örtüsü sandviç panellerle yenilenecek.

Çalışmalar çerçevesinde iş yerlerinde doğrama ve kepenk imalatları yapılacak, iç ve dış cephelerde sıva ve boya tadilatları gerçekleştirilecek. Pazaryeri zeminine çelik hasırlı saha betonu dökülerek dayanıklılık artırılacak; temizlik sırasında oluşan yıkama sularının tahliyesi için drenaj kanalları imal edilecek.

Toplantının ardından Genel Sekreter Tayfun Yılmaz, Başkan Mesut Günay ve beraberindeki teknik heyet, Yatağan Pazaryeri başta olmak üzere ilçede devam eden yatırımları sahada inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Tayfun Yılmaz: “Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın Öncülüğünde İlçelerimizde Yatırımlarımızı Sürdürüyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın öngörüleri ve vizyonu doğrultusunda, ilçelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretiyoruz. Yatağan Pazaryeri’nde yürüttüğümüz bu kapsamlı yenileme çalışmasıyla hem esnafımız hem de vatandaşlarımız için daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir ortam oluşturuyoruz. Yatağan Belediye Başkanımız Mesut Günay ile yerinde incelediğimiz bu projeler Muğla’mızın her ilçesinde olduğu gibi Yatağan’da da modern altyapı ve nitelikli hizmet yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Aras: “Yatağan’ı Daha Güçlü Altyapı ve Modern Hizmetlerle Buluşturuyoruz”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan’da yürütülen yatırımlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İlçelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz. Yatağan Pazaryeri’nde sürdürdüğümüz yenileme çalışmalarıyla hem esnafımız hem de vatandaşlarımız için daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir alışveriş ortamı oluşturuyoruz. Muğla’mızın her ilçesinde olduğu gibi Yatağan’da da modern altyapı ve nitelikli hizmetleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Berna Laçin Buldan’a hayran kaldı

2026-02-16 10:20 - Magazin

Bodrum’da Trafik Çilesine "Mandalin" Dokunuşu

2026-02-17 14:46 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’ndan Muharrem ayına vesilesiyle aşure dağıtımı

19:56 - Genel

Kağıthane’de kontrolsüz yıkım: Molozlar çevredeki binalara hasar verdi

18:48 - Genel

Nazilli’de toplu tüketim işletmelerine hijyen eğitimi

18:36 - Genel

Kendi kalibresinde dünyada tek: MPT-76 MH, Mehmetçiğin kullanımına sunuldu

18:04 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Bağımlılık iç güvenliğimizi de ilgilendiren bir mesele"

17:06 - Genel

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş