?>

Büyükşehir, heyelan yaşanan Yeşilhisar Akköy Mahallesi’nde geoduvar yapımına başladı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YEŞİLHİSAR İLÇESİ AKKÖY MAHALLESİ’NDE YERLEŞİM YERİ İÇERİSİNDEKİ YOLDA MEYDANA GELEN HEYELAN BÖLGESİNDE GEODUVAR ADI VERİLEN DUVAR YAPIMINA BAŞLANDI.

Gündem - 2 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Yeşilhisar ilçesi Akköy Mahallesi’nde yerleşim yeri içerisindeki yolda meydana gelen heyelan bölgesinde geoduvar adı verilen duvar yapımına başlandı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi koordinasyonunda 70 metre uzunluğunda 9 metre yüksekliğinde Geogrid donatılı istinat duvarı yapım çalışmaları hızla sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi şehrin dört bir yanında mevsim şartlarının etkisiyle oluşan olumsuzlukları gidermeye devam ediyor. Kış döneminde il genelinde etkili olan kar yağışları ve ardından devam eden yağmurlar nedeniyle bazı yollar hasar görürken yağışın şiddetine bağlı olarak yüksek rakımlı bazı yerlerde yaşanan heyelan olaylarının ardından Büyükşehir yol, istinat duvarı yapım çalışmalarını başlattı.

Büyükşehir Belediyesi, bir yandan yol onarım çalışmalarını gerçekleştirirken diğer yandan heyelan sonucu büyük hasar alan bölgelerde gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda, şiddetli yağışlar sonucu heyelana maruz kalan mahallelerden biri olan Yeşilhisar ilçesi Akköy Mahallesi’nde Geogrid donatılı istinat duvarı yapım çalışmalarına başlandı.

Yoğun yağışlar sonucunda selden etkilenen Yeşilhisar ilçesi Akköy Mahallesi’nde yerleşim yeri içerisindeki yolda meydana gelen heyelan ihbarı sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca olay yerinde derhal incelemeler yapıldı ve gerekli tedbirler alındı. AFAD ile birlikte yapılan incelemelerde heyelanın olduğu bölgedeki yapıların risk altında olduğu değerlendirilerek bu alanda kalıcı çözüm için projelendirme çalışması ivedilikle yapıldı. Yapılan proje doğrultusunda geoduvar adı verilen duvar yapımına başlanırken Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi koordinasyonunda 70 metre uzunluğunda 9 metre yüksekliğinde Geogrid donatılı istinat duvarı yapımı hızla sürüyor.

Geoduvar ya da diğer adıyla Geogrid donatılı istinat duvarı adı verilen sistem, toprak kütlelerini stabilize etmek için kullanılan, yüksek mukavemetli polimer ızgaralarla (geogrid) güçlendirilmiş istinat yapıları olarak dikkat çekiyor. Bu sistemle yapılan duvar ile heyelan olan bölgede toprağın çekme dayanımını artırarak yan toprak basıncının dengelenmesi ve dik eğimlerin, yol kenarlarının veya derin kazıların güvenle desteklenmesini hedefleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yaklaşık 3 milyon 500 bin TL maliyetle yapılan çalışma ile heyelan yaşanan bölge güvenli hale getiriliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

İlgili Haberler

Polatlı’da dev etçil çekirgeler görüldü

01:19 - Gündem

Çorum’da festival coşkusu havai fişek gösterisiyle zirveye çıktı

00:23 - Gündem

Katı atık tesisine karşı 5 binden fazla imza Bursa Büyükşehir’e teslim edildi

22:57 - Gündem

Çorum’da yerel üreticilerin ürünlerini vatandaşlarla buluşturan market hizmete açıldı

22:23 - Gündem

Yılan, bahçeye inen adamın ayağına saldırdı

20:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim