?>

Büyükşehir, Sultan Sazlığı’ndaki yol yenileme çalışmasını tamamladı

Kayseri büyükşehir belediye başkanı dr. Memduh büyükkılıç, sultan sazlığı’nda sürdürülen ahşap yol yenileme ve onarım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Büyükkılıç, "kayseri’nin kuş cenneti sultan sazlığı’nın içinden geçen turistik ahşap yürüyüş yolu yenileme çalışmalarımızı, büyükşehir’imiz tarafından tamamlayarak turist ve turizmin hizmetine sunduk" ifadelerinde bulundu.

Genel - 3 gün önce

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sultan Sazlığı’nda sürdürülen ahşap yol yenileme ve onarım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Büyükkılıç, "Kayseri’nin kuş cenneti Sultan Sazlığı’nın içinden geçen turistik ahşap yürüyüş yolu yenileme çalışmalarımızı, Büyükşehir’imiz tarafından tamamlayarak turist ve turizmin hizmetine sunduk" ifadelerinde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin doğa ve turizm zenginliklerini ön plana çıkarmaya yönelik gayretlerini sürdürüyor.

Zenginlikler şehri Kayseri’nin önemli doğa ve turizm değerlerinden olan 301 kuş türünün bulunduğu kuş cenneti Sultan Sazlığı, ortasından geçen ahşap yürüyüş yolu, kuş müzesi gibi özellikleri ile turizm alanında yerli yabancı turistlerin ilgi duyduğu bir değer olarak katkı sağlamaya devam ederken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de bu önemli değeri yaşatmak ve tanıtmak için gereken destekleri veriyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Zenginlikler şehri, doğa ve tarih değerleri ile adeta dolu olan Kayseri’mizin önemli tabiat varlığından birisi olan Sultan Sazlığı’mız her geçen gün daha fazla tanınarak ilgi görüyor. Bizler de bu değerimize sahip çıkmayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Sultan Sazlığı’nın içerisinden geçen turistik ahşap yürüyüş yolumuzun 600 metrelik kısmını kısa zamanda, günler içerisinde yeniledik. Yolun onarımlarını da gerçekleştirdik. Turistlerimize, turizme ve şehrimize hayırlı olsun, bereket getirsin" şeklinde konuştu.

600 Metrelik Yürüyüş Yolunda Yenileme ile Onarım Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı Teknik Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında, 600 metrelik yürüyüş yolunda yenileme ile onarım çalışması yapıldı. Çalışmalar kısa sürede tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultan Sazlığı’nın doğal dokusuna uygun ahşap yolda gerçekleştirilen yenileme ve onarım çalışmaları kısa sürede tamamlanırken, ziyaretçilerine konforlu ve güvenli bir şekilde doğa ile iç içe keyif dolu heyecanlı bir gezi fırsatı tanımaya hazır hale getirildi.

Sultan Sazlığı, Kuş Varlığı ile Avrupa ve Ortadoğu’nun En Önemli Sulak Alanlarından Biri

Kayseri’nin en önemli ve eşsiz doğal miraslarından birisi olan ve binlerce kuşun göç rotasındaki Sultan Sazlığı, Kayseri’nin Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Yapılan flora çalışmaları sonucunda alanda endemik doğal bitki türlerinin olduğu tespit edildi. Sultan Sazlığı’nda bu zamana kadar yapılan kuş sayım sonuçlarına göre 301 kuş türü sayıldı. Sultan Sazlığı’ndaki, kuş türü ve sayısı özellikle sulak alan ekosistemindeki su seviyesinin değişimine ve aylara bağlı olarak büyük değişiklik gösteriyor.

Barındırdığı kuş varlığı ile Avrupa ve Ortadoğu’nun en önemli sulak alanlarından biri olan Sultan Sağlığı, tatlı ve tuzlu su ekosistemleri, geniş sazlık ve bataklık alanlar, bu alanları çevreleyen çayır, mera ve step alanları gibi değişik karakterdeki habitatlardan oluşurken, zengin besin varlığı ile başta su kuşları olmak üzere barındırdığı yaban hayatı yönünden, sadece Türkiye’nin değil Avrupa ve Ortadoğu’nun da en önemli sulak alanlarından birisi olarak dikkat çekiyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

MENESA EFNAN İÇİN MARMARİS ELELE

2025-05-27 15:43 - Marmaris

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

İlgili Haberler

İş başa düştü, biriken çöpleri Başkan Cemil Tugay topladı

00:06 - Genel

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıvı Gübre Tesisi’ni hizmete açtı

22:12 - Genel

İznik’te muhtarlık seçiminde 11 aday yarıştı

22:09 - Genel

Muhtarlığı kazandı, sevincini çiftetelli oynayarak kutladı

22:04 - Genel

Atatürk Parkında yasak olmasına rağmen mangal ve semaver yakıp geriye çevre kirliliği bırakılmasına tepkiler büyüyor

21:41 - Genel

Günün Manşetleri

Konyaspor, Fenerbahçe Karşısında Erken Üstünlük Sağladı

16:17 - Spor

4 Yıl Sonra Gelen Umut

16:16 - Sağlık

Almanya'da 41 Yıl Çalışan Babanın Düğün Vizesi Kabusu!

16:01 - İnsan

2 işçi yangından atlayarak kurtulmaya çalıştı

16:01 - Asayiş

Bakan Tekin Van'da İnci Kefali Göçünü Yerinde İnceledi

15:56 - Siyaset