?>

Büyükşehirden raylarda konforlu ulaşım mesaisi

Bursa’da vatandaşların daha güvenli ve konforlu seyahat edebilmesi için çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi, 2008 yılında hizmete giren gökdere viyadüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez bakım ve yenileme işlemleri gerçekleştirdi.

Genel - 3 ay önce

Bursa’da vatandaşların daha güvenli ve konforlu seyahat edebilmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında hizmete giren Gökdere viyadüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez bakım ve yenileme işlemleri gerçekleştirdi.

Bursa’da ulaşım sorununun ortadan kaldırılması için yeni yollar, köprü ve kavşaklarla karayolu ağını güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımın bel kemiğini oluşturan raylı sistemleri daha cazip hale getirmek ve konforu artırmak için bakım ve yenileme işlemlerini de sürdürüyor. BURULAŞ ekipleri, 2008 yılında açılan ve 17 yıldır herhangi bir işlem yapılmayan Gökdere viyadüğünde genleşme contalarının değişimini ve çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi. Gündüz saatlerinde sistemin aksamaması ve vatandaşların mağdur olmaması için saat 22.00’den sonra gerçekleştirilen işlemler, ekiplerin özverili çalışmalarıyla sorunsuz bir şekilde yürütüldü. Tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğu anlarda ise, Merinos-Kestel hatları arasında ring otobüs seferleri düzenlendi. Otobüsler, tren saatlerine uyumlu şekilde hizmet verdi. BursaRay hatlarındaki yenileme ve bakım çalışmaları önümüzdeki günlerde de planlı bir şekilde devam edecek.

Yatırımlar sürüyor

Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Bozbey, işletmeye açıldığı günden bu yana milyonlarca yolcu taşıyan BursaRay’ın güvenliğini ve konforunu artırmak için bakım ve yenileme işlemlerinin düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi. 2008 yılından bu yana kullanılan Gökdere viyadüğünde ilk kez genleşme contalarının değişimi ve çevre düzenlemesi yapıldığını anlatan Başkan Bozbey, ulaşıma yönelik akılcı çözümlerin ve yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

Amerikalı Turistten Marmaris'e Kartpostallı Veda

2025-08-26 11:27 - Marmaris

İlgili Haberler

Beşiktaş Belediyesi, Engelliler Günü’nü renkli etkinliklerle kutladı

22:33 - Genel

Engeller sevgiyle aşıldı: Ahlat’ta özel gün için anlamlı buluşma

22:06 - Genel

Sultangazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel program

22:14 - Genel

Haşere kontrol sektörü çalışanları dertli

22:15 - Genel

Memurlar bakanlığın önündeki ağacı ’dilek ağacı’na çevirdi

21:27 - Genel

Günün Manşetleri

Engeller Muğla’da sevgi ve hizmetlerle aşılıyor

15:32 - Genel

Milas’ta Yeni Hastane Yolu Hızla İlerliyor

14:59 - Genel

Milas’ta Yeşil Alan Çalışmaları Hızlandı

14:59 - ÇEVRE

3 kişiyi öldüren şahıs bacağından vurularak yakalandı

13:53 - Asayiş

Yolda ölü bulunan genç üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı

13:37 - Asayiş