?>

Büyükşehirden uluslararası öğrencilere sanat köprüsü: ‘Bi’ Dünya Sanat’ sergisi açıldı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEDENİYETİN BURÇLARI DERNEĞİ VE YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN “Bİ’ DÜNYA SANAT” ADLI KARMA SERGİ, BÜYÜK ŞEHİR SANAT GALERİSİ’NDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU.

Genel - 17 saat önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Medeniyetin Burçları Derneği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen "Bi’ Dünya Sanat" adlı karma sergi, Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sanatı, sanatçıyı ve kültürel değerleri destekleyen projelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Medeniyetin Burçları Derneği’nin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında hayata geçirilen "Bi’ Dünya Sanat" sergisi, Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle açıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından Kayseri’ye gelen öğrencilerin sanat aracılığıyla kültürel bir zenginlik oluşturduğunu belirtti.

Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dursun ise serginin sadece bir sanat etkinliği değil dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimizin duygularını, renklerini, hikâyelerini bir araya getiren bir medeniyetler buluşması olduğunu söyledi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzmanı İsmail Özsoy, başkanlık olarak, Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin yalnızca akademik hayatlarında değil, aynı zamanda kültürel, sosyal ve kişisel gelişimlerinde de yanlarında olmayı önemsediklerini ifade etti. Özsoy, "Bu kapsamda 2025 öğrenci akademisi programımızı ülkemizin 17 farklı şehrinde başarıyla tamamladık. Kültür sanat, ihtisas ve seminer kategorilerinde düzenlediğimiz yüzlerce etkinlikte öğrencilerimiz bilgi, deneyim ve kültürel birikimlerini zenginleştirirken Türkiye’nin dört bir yanında unutulmaz hatıralar biriktirdiler" diye konuştu.

"Bi’ Dünya Sanat" sergisi, farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin kültürel miraslarını sanat aracılığıyla yansıttıkları özgün eserlerle, ziyaretçilerine çok renkli bir sanat yolculuğu sunuyor.

Sergi açılışına AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş ile öğrenciler katıldı.

Sanatı ve kültürel üretimi destekleyen vizyonuyla öne çıkan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde faaliyet gösteren Büyük Şehir Sanat Galerisi, kentte yerel ve uluslararası sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Marmaris’te Uluslararası Arena AquaChallenge başladı

2025-10-25 12:52 - Marmaris

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

MHP Muğla 13 İlçede Sahaya İniyor

2025-10-25 16:13 - Gündem

EKOTİM MARMARİS'TEN ORMANLIK ALANLARDA TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

2025-10-27 15:01 - Marmaris

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

İlgili Haberler

Sırbistan’da on binlerce protestocu, tren istasyonu faciasının yıldönümde Novi Sad’da bir araya geldi

23:33 - Genel

Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Sındırgı’da 36 saat geçirdi, depremlerin karakteristiğini anlattı

22:12 - Genel

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ercan: "Çerçioğlu binlerce dava kadınına bedel"

16:51 - Genel

Başkan Tetik üniversite öğrencileri ile buluştu

16:26 - Genel

Kaymakam Kan, kestane hasadına katıldı

15:56 - Genel

Günün Manşetleri

Bir ayağınızın numarası diğerinden büyükse dikkat

15:17 - Sağlık

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

14:44 - Sağlık

Fenerbahçe’den, Beşiktaş maçına gidecek taraftarlara bilgilendirme mesajı

14:38 - Spor

30 metrelik kuyuya düşen işçinin ölümünde yeni gelişme

14:21 - Asayiş

Asansör bakımı için gitmişti, halatla makaranın arasına ayağını sıkıştırdı

14:15 - Genel