?>

Büyükşehirin iki özel sergisine bilim meraklılarından yoğun ilgi

Kayseri büyükşehir belediyesi'nin öncülüğünde, bilim merkezi'nde açılan "ufkun ötesinde" ve "7,5 milyon yıllık fosiller" sergileri, geçmişin derinliklerinden uzaya kadar uzanan büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor.

Genel - 4 saat önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Bilim Merkezi’nde açılan "Ufkun Ötesinde" ve "7,5 Milyon Yıllık Fosiller" sergileri, geçmişin derinliklerinden uzaya kadar uzanan büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor. Bilim, teknoloji ve tarih severlerin ilgi odağı olan bu sergiler, ziyaretçilerine eşsiz bir keşif deneyimi sunuyor.

Kayseri, bilim ve tarihin buluşma noktasına dönüşürken, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Ufkun Ötesinde" ve "7,5 Milyon Yıllık Fosiller" sergileri, Kayseri Bilim Merkezi’nde yoğun ilgi görüyor. Uzay bilimlerinden paleontolojiye, insanlık tarihinin en heyecan verici yolculukları ve doğanın milyonlarca yıl önceki izleri bu sergilerde bir araya geliyor. Kayseri’nin bilimsel vizyonuna katkı sağlayan bu iki sergi, gençlerin geleceğe yönelik ilham alacakları bir platform sunuyor.

Kayseri Bilim Merkezi, ziyaretçilerini ufkun ötesine taşıyan bu sergilerle, bilimsel bir yolculuğa çıkarıyor ve Kayseri’nin bilim ve kültür alanındaki öncü kimliğini pekiştiriyor. Sergiler, okul gruplarından bireysel ziyaretçilere kadar geniş bir kitleye hitap ederek büyük bir ilgiyle ziyaret edilmeye devam ediyor.

"Ufkun Ötesinde" sergisi, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu’na dair pek çok önemli detayı meraklılarıyla buluşturuyor. Türkiye’nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in uzaya götürdükleri eşyalar, deney malzemeleri ve uydu maketleri, ziyaretçilere uzay yolculuğunun heyecanını yaşatıyor.

Bir diğer dikkat çeken ve yoğun ilgi gören sergi ise yaklaşık 7,5 milyon yıl önce yaşamış hayvanların fosillerine yer veren "7,5 Milyon Yıllık Fosiller Sergisi" oldu. Kayseri’nin Yamula Barajı çevresindeki kazılardan çıkarılan bu fosiller, hem bölgenin paleontolojik geçmişine ışık tutuyor hem de dünya çapında büyük ilgi görüyor.

Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları ve keşifçileri, Kayseri Bilim Merkezi’ndeki bu eşsiz sergilerde buldukları ilhamla yeni ufuklara yelken açacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde Tarihi Atama

2025-06-16 12:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Kırklareli Valisi Turan, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi" projesinden yararlanan çiftin nikah şahidi oldu

15:41 - Genel

Dışişleri Bakanı Fidan, Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur ile görüştü

15:30 - Genel

Ticaretin kanunlarının yazıldığı Kayseri’de düzenlenen 4. Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu yoğun ilgi gördü

15:29 - Genel

Geleneksel piknik, gencinden yaşlısına tüm herkesi bir araya getirdi

15:18 - Genel

Bellona’dan Fransa’ya 9. mağaza

14:50 - Genel

Günün Manşetleri

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Yaz Tatilinde Çocukların Sorumluluk Duygusu Geliştirilmeli

14:40 - Sağlık

Gölde boğulan iki küçük kuzen yan yana uğurlandı

14:34 - Asayiş

Yaşlı çifti kaza ayırdı

14:33 - Asayiş