?>

Buz gibi suları ve serinleten havasıyla Çağlayandibi Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

GÜMÜŞHANE’NİN KÜRTÜN İLÇESİ SINIRLARINDA BULUNAN ÖRÜMCEK ORMANLARI’NDAKİ ÇAĞLAYANDİBİ ŞELALESİ MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE DEVAM EDEN SICAK YAZ AYLARINDA SERİNLEMEK İSTEYEN ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR.

Gündem - 2 yıl önce

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan Örümcek Ormanları’ndaki Çağlayandibi Şelalesi mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcak yaz aylarında serinlemek isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

İlçeye bağlı Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde yer alan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Çağlayandibi Şelalesi’ne araç yolundan 150 metrelik yürüyüş yoluyla ulaşılıyor. 15 metre yükseklikten düşen suyun oluşturduğu hava ziyaretçilerine seyrine doyulmaz anlar yaşatırken, şelale Kürtün ilçe merkezine 5, Gümüşhane il merkezine ise 64 kilometre mesafede bulunuyor. Kabaktepe şehitliği, Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli gibi yaylaların yolu üzerinde yer alan şelale sıcak yaz aylarında serinlemek isteyen ziyaretçilerini bekliyor. “Gelenlerin pişman olmayacağı bir mekan”

Bölgenin el değmemiş doğal yapısıyla dikkat çektiğini söyleyen Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı işletmecisi Mümin Yılmaz, “Burası Kürtün ilçesi Yeşilköy sınırları içerisinde yer alan insan eli değmemiş, tamamen doğal olan Çağlayandibi Şelalesi. Buraya gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin pişman olmayacağı bir mekân. 500 yıllık tarihi olan ağaçları ve şelalesiyle ziyaretçileri bekliyoruz” ifadelerini kullandı. “Doğa tutkunlarının burayı mutlaka görmesi gerekiyor”

Çağlayandibi Şelalesi’nin saklı bir cennet olduğunu ifade eden Halil İbrahim Coşkun, “Kürtün ilçesini yıllardır ziyaret ediyorum ama burada böylesine bir saklı cennetin olduğunu bilmiyordum yeni gelmek nasip oldu. Çok güzel bir yer hem turistler için hem de Gümüşhane için bir değer. Benim buraya geleceklere tavsiyem mutlaka ziyaret etmeleri. Doğa tutkunlarının mutlaka burayı görmesi gerekiyor” dedi. “Rüzgârla birlikte şelalenin suları insanı ferahlatıyor”

Şelalenin stres atmak için birebir olduğunu dile getiren Zeynep Topar, “Buradan arkadaşlarım resim ve video atıyordu çok merak ettim ben de görmek istedim ve geldim. Yeşillik ve doğayı sevenlerin kesinlikle burayı ziyaret etmesini isterim. Stres atmak için birebir insan burada kendisini doğaya bırakıyor. Rüzgârla birlikte şelalenin suları insanın yüzüne geliyor bu da insanı ferahlatıyor, çok güzel” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

GAZETECİ BARIŞKANER'DEN EMNİYET MÜDÜRÜ TÜZÜN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

2023-08-10 15:48 - Marmaris

PLAJDA TAŞ TEMİZLİĞİ

2023-08-11 16:49 - Marmaris

AKBELEN VE EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN SESSİZ EYLEM

2023-08-08 16:29 - Marmaris

İÇMELER PROJESİYLE İLGİLİ DOĞRULAR!

2023-08-11 16:54 - Marmaris

İÇMELER HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞUYOR

2023-08-08 14:41 - Marmaris

HİSARÖNÜNDE MUHTEŞEM EĞLENCE

2023-08-05 17:32 - Marmaris

İÇMELER'DE SU TANKERİ DEVRİLDİ

2023-08-05 17:28 - Marmaris

BELEDİYENİN PROJESİNE HALKTAN İMZALI İSYAN

2023-08-05 17:41 - Marmaris

İÇMELER'DE SU TANKERİ DEVRİLDİ

2023-08-05 17:28 - Marmaris

Motosikletiyle şarampoldeki taş yığınına çarpan sürücü hayatını kaybetti

2023-08-08 23:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Etna Yanardağ’ında turistlerin olduğu sırada patlama yaşandı

20:34 - Gündem

TZOB Başkanı Bayraktar: "Afet sayısı ve şiddeti her geçen yıl artıyor"

20:32 - Gündem

Marmara Denizi’ni besleyen derelerde "Yüzer Ada Projesi" hayata geçirildi

19:35 - Gündem

Kahramanmaraş’ın merkezinde yeniden dönüşüm

18:10 - Gündem

Süreyya Öneş Derici'den Gençlik Krizi Uyarısı

17:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Yüzlerce Gözaltı, Tonlarca Uyuşturucu Ele Geçirildi

14:22 - Asayiş

Torununu balkondan uğurlamak isterken Düştü

14:15 - Asayiş

2.5 Kilonun Üzerinde Metamfetamin ve Eroin Ele Geçirildi

14:14 - Asayiş

Kurban Bayramı'nda Sağlıklı Et Tüketimi

13:57 - Sağlık

Demet Akalın Yasa Boğuldu

10:46 - Genel