?>

Çağdaş Atan: "Deplasmanda bu ara fobimiz var"

Başakşehir teknik direktörü çağdaş atan, antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, ilk yarıda kontrolü rakibe verdiklerini belirterek, "açıkçası 20 ile 45 arasında oyunu tamamen antalyaspor'a verdik" dedi.

Spor - 10 ay önce

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, ilk yarıda kontrolü rakibe verdiklerini belirterek, "Açıkçası 20 ile 45 arasında oyunu tamamen Antalyaspor’a verdik" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Başakşehir, deplasmanda Antalyaspor’la golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, açıklamalarda bulundu. Atan, deplasman maçlarının fobi haline geldiğini söyleyerek, deplasman performanslarında iyileşme sağlayacaklarına inandığını dile getirdi. Maça iyi başladıklarını belirten Atan, "Maça aslında ilk 10 dakika çok iyi bir giriş yaptık. İki tane Keny ile iyi top götürdük. Oyun tamamen kontrolümüz altındaydı. Ancak rakip, Kaluzinski’yi iki stoperinin önünde tutarak bizim topa daha rahat sahip olmamızı sağladı. 10. dakikadan sonra baskıları yanlış yaptığımız için oyunun kontrolünü kaybettik" ifadelerini kullandı. "Formasyon değişikliğine gitmek zorunda kaldık"

Atan, baskıdaki hatalar nedeniyle panik yaptıklarını ve bu durumun takımın oyun planını etkilediğini belirterek, "3-4 haftadır çok iyi oynadığımız formasyondan vazgeçmek zorunda kaldık. Dörtlü savunmaya geçtik ancak eski alışkanlıkları sahaya yansıtmak kolay olmadı. Sahada pas oyunu oynamak da zordu. 20 ile 45. dakikalar arasında oyunu tamamen Antalyaspor’a verdik, bu da gereksizdi" diye konuştu. "İkinci yarıda daha cesurduk"

Devre arasında yaptıkları değişikliklerle ikinci yarıda daha cesur bir oyun sergilediklerini vurgulayan Atan, "Oyuncularım ikinci yarıda çok daha cesur oynadı. Topa sahip olma oranımız arttı ancak hücum anlamında eksik kaldık. Daha fazla şut atmamız ve atağı sonlandırmamız gerekiyordu. Buna rağmen Deniz ve Piatek ile iki büyük fırsat yakaladık" açıklamasında bulundu. "Deplasmanda bu ara oyun anlamında bir fobimiz var"

Atan, deplasman performanslarında sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Deplasmanda bu ara oyun anlamında bir fobimiz olduğunu söyleyebilirim. İç sahadaki oyunumuzla deplasman oyunu arasında bana göre çok büyük farklar var. Bu cesaretimizi tekrardan kazanmamız gerekiyor. Bazı bireysel performanslar özellikle iç sahaya göre deplasman maçlarında çok düşük oluyor. Bu da bizi biraz yanıltıyor. Bugün de onu yaşadığımızı söyleyebilirim. Rakip de tabii ki bizim son haftalarda aldığımız bol gollü sonuçlara bakarak iyi önlem almış diye söyleyebiliriz. Antalyaspor dersine iyi çalışmış. Onları da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. "Ligin kalitesini etkileyen durumlar var"

Galatasaray-Adana Demirspor maçında yaşanan olaylara da değinen Atan, "Adana Demirspor’un neden sahadan çekildiğini bilmiyorum ama bu durum ligin marka değerine yakışmıyor. Ligdeki erken kopuşlar da kaliteyi olumsuz etkiliyor. Belki de daha az takımla daha güçlü bir lig olabilirdi" dedi.

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, iki iç saha maçının ardından deplasman performanslarında iyileşme sağlayacaklarına inandığını da sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

İlgili Haberler

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu

16:03 - Spor

Trendyol Süper Lig’de 18-19. hafta programı açıklandı

15:53 - Spor

Fenerbahçe - Beşiktaş maçını Oğuzhan Çakır yönetecek

15:41 - Spor

Haliliye’deki spor kurslarına çocuklardan ilgi

15:33 - Spor

Edremit Belediyesi Gürespor evinde kazandı, liderliğini sürdürdü

15:10 - Spor

Günün Manşetleri

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat

Falezlerde balık keyfi hastanede son buldu

13:07 - Asayiş