?>

Camili yolu yeniden ulaşıma açıldı: Vali Ergün sahada inceleme yaptı

Artvin’in borçka ilçesinde 20 eylül’de meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan borçka-camili yolu, yürütülen çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı. Vali turan ergün, bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Gündem - 7 saat önce

Artvin’in Borçka ilçesinde 20 Eylül’de meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan Borçka-Camili yolu, yürütülen çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı. Vali Turan Ergün, bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Artvin’in Borçka ilçesinde 20 Eylül’de meydana gelen aşırı yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanlar, birçok köy yolunu ulaşıma kapatmış, bölgede altyapı hasarları yaşanmıştı. Selin ardından en çok etkilenen güzergâhlardan biri olan Borçka-Camili karayolu, Karayolları, DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla tekrar ulaşıma açıldı.

Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, selin en fazla etkilediği Camili bölgesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Camili Köyü’nde vatandaşlarla Cuma namazı kılan Vali Ergün, namaz sonrası bölge halkıyla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti, talepleri dinledi. Vali Ergün, yetkililerden yapılan onarım ve önleyici çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Vali Ergün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 20 Eylül’de bölgeye normalin çok üzerinde yağış düştüğünü belirterek şunları söyledi, "sel ve heyelanlarda çok şükür can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. 28 vatandaşımız güvenli şekilde tahliye edildi. 19 köy yolu ulaşıma kapanmıştı, 22 köyde elektrik kesintisi yaşandı. Yoğun çalışmayla bu sorunlar büyük ölçüde giderildi. Camili ve çevresindeki tüm köy yollarının şu an ulaşıma açıldı. Sahada halen 220 personel, 50 iş makinesi ve 46 araçla çalışmaların sürüyor. Artvin bir afetler kenti. Deprem yok ama sel, çığ, toprak kayması, yangın gibi afetler var. Bu nedenle kurumlarımızın refleksi çok güçlü. Murgul’daki dere ıslah çalışmaları sayesinde bazı taşkınların önüne geçildi, altyapı onarımları için Cumhurbaşkanlığından ödenek talep edecek" ifadelerini kullandı.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı’na ulaşımda ise herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Vali Ergün, "Bölgeye turistler gönül rahatlığıyla gelebilir" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

MUĞLA'DA KADIN VE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ AVUKAT DESTEĞİ

2025-09-24 14:52 - Genel

Muğla’da alevlerle 36 saatlik savaş

2025-09-20 14:01 - Asayiş

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Menteşe’de çıkan yangın kontrol altına alındı

2025-09-22 09:42 - Asayiş

Bodrum'da Sazlık Yangını Hızla Söndürüldü

2025-09-20 14:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Tarsus’ta kaldırım işgaline karşı sıkı denetim

18:13 - Gündem

Bursa’da yağmur suyu alt yapı çalışmaları sebebiyle bazı yollar 5 gün trafiğe kapatılıyor

17:31 - Gündem

Nazilli Belediyesi’nden çiftçilere ulaşım kolaylığı

16:55 - Gündem

Haliliye Belediyesi’nden üstyapı çalışması

16:54 - Gündem

Şanlıurfa’da gürültü kirliliğine geçit yok

16:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Çöpleri yakmak isterken meyve bahçelerini küle çevirdi

15:29 - Asayiş

Fenerbahçe’de Antalyaspor mesaisi başladı

15:03 - Spor

Eşini bardak ve yumruk darbesi ile öldüren koca adliyeye sevk edildi

14:22 - Asayiş

Alkol aldığı arkadaşını öldüren sanığa 16 yıl 6 ay hapis cezası

14:12 - Asayiş

Karekod bulundurmayan işletmelere 105 bin TL para cezası

14:00 - Asayiş