?>

Çanakkale’de 19 Mayıs coşkusu

ÇANAKKALE’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NIN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ TÖREN VE ETKİNLİKLERLE COŞKUYLA KUTLANDI.

Genel - 2 ay önce

Çanakkale’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107’nci yıl dönümü tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Çanakkale’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107’nci yıl dönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Kalkan, "Bu bayramların coşkusu sadece meydanlarda kalmasın, labaratuvarlarda keşfe, sahalarda madalyaya, gençlik merkezlerimizde ise geleceğin büyük Türkiye vizyonuna dönüşsün"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, "Bugün bir milletin bitti denilen yerden yeniden ayağa kalkışının, prangaları parçalayıp bağımsızlığa yürüyüşünün 107’nci yıldönümüdür. Bugün Samsun’da yakılan o ilk meşalenin sıcaklığını hala yüreğimizde hissettiğimiz umudun, inancın, gençliğin günüdür. Bizler bugün burada sadece bir anma törenine değil, aynı zamanda bir bayramın coşkusu etrafında kenetlenmiş durumdayız. 19 Mayıs bir milletin çocuklarına ve gençlerine duyduğu güvenin dünyadaki en eşsiz tescilidir. Bizim için bu bayram durmamaktır, yorulmamaktır ve her sabah daima güçlü Türkiye idealine uyanmaktır. Şunu unutmayalım ki, Samsun ufkunda doğan o bayram güneşi, enerjisini Çanakkale’nin geçilmez siperlerinden almıştır. Bu toprakların evlatları 1915’te gösterdikleri o sarsılmaz iradeyi 19 Mayıs ruhuyla birleştirerek bizlere bu hür vatanı ve bu muhteşem bayramı armağan etmiştir. Dünyamız hızla değişiyor. Yapay zekanın, dijital dönüşümün ve sınır tanımayan bir teknolojinin hüküm sürdüğü yeni bir düzene giriyoruz. Bu baş döndürücü hız içerisinde pusulanız bugün kutladığımız bayramın özündeki milli ruh olmalıdır. Biz istiyoruz ki bu bayramların coşkusu sadece meydanlarda kalmasın, labaratuvarlarda keşfe, sahalarda madalyaya, gençlik merkezlerimizde ise geleceğin büyük Türkiye vizyonuna dönüşsün. Spor bu bayramın edin dinamik yüzüdür. Gençlerimizin sahadaki her başarısı, disiplini ve centilmenliği aslında 19 Mayıs ruhunun modern bir tezahürüdür. Onlar ter döktükçe bayrağımız yükselecek, onlar azmettikçe Türkiye büyüyecektir" dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Çağlar Kaynak basketbol sahasına kadar bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Türk bayrağı ile Atatürk portresinin taşındığı yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107’nci yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Bayram, Gençlik Festivali kapsamında kordon boyunda gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Törene, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, daire amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

Hatay’da eğitim kurumlarında yöneticilik görevi alacak personele eğitim veriliyor

01:38 - Genel

Tescilli Kırıkhan kavununda hasat devam ediyor

01:36 - Genel

Vali Masatlı başkanlığında il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

01:22 - Genel

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’ndan Muharrem ayına vesilesiyle aşure dağıtımı

19:56 - Genel

Kağıthane’de kontrolsüz yıkım: Molozlar çevredeki binalara hasar verdi

18:48 - Genel

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş