?>

Canik Ekofest 16 bine yakın kişiyi ağırladı

CANİK BELEDİYESİ VE CANİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İLÇEDE DÜZENLEDİĞİ SAMSUN'UN İLK DOĞA FESTİVALİ CANİK EKOFEST'TE 15 BİN 768 KİŞİ SIFIR ATIK, GERİ DÖNÜŞÜM, DOĞA VE ÇEVRE KONULARINDA UYGULAMALI EĞİTİMLERLE BULUŞTU.

Teknoloji - 2 ay önce

Samsun’da, Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçede düzenlediği Samsun’un ilk doğa festivali Canik Ekofest’te 15 bin 768 kişi sıfır atık, geri dönüşüm, doğa ve çevre konularında uygulamalı eğitimlerle buluştu.

Canik Belediyesi’nin sıfır atık kültürü ve sürdürülebilir gelecek anlayışıyla hayata geçirdiği projeler büyük ilgili görmeye devam ediyor. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ve Samsun’da düzenlenen ilk doğa festivali olma özelliğini taşıyan Canik Ekofest, her yaştan doğaseverin buluşma noktası oldu. Canik’te 3 gün süren ve 15 bin 768 kişinin katıldığı festivalde, sıfır atık, geri dönüşüm, enerji verimliliği, küresel iklim değişikliğine karşı alınması gereken önlemler, temiz enerji ve doğal yaşam konularında eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Canik Ekofest’te ziyaretçileri bilimsel deneyler, gözlem etkinlikleri ve yapay zekâ araçlarıyla desteklenen eğitim programlarıyla bir araya getirdiklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde sıfır atık konusunda farkındalık oluşturan çalışmalara imza atıyor, doğa ve çevre dostu nesiller yetiştiriyoruz" dedi. "Sıfır atık bilinciyle daha yaşanılabilir bir gelecek bırakabiliriz"

Canik Ekofest’le doğanın ve çevrenin korunması ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına katkılar sunduklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde gerçekleştirdiğimiz şehrimizin ilk doğa festivali olan Canik Ekofest ile sıfır atık, geri dönüşüm, doğa ve çevre konularında toplumsal bilincin yaygınlaşmasına katkılar sunduk. 15 bin 768 ziyaretçimizi ağırladığımız Canik Ekofest’te çocuklarımızı ve gençlerimizi, sıfır atık ve enerji verimliliği başta olmak üzere doğa ve çevre konularında uygulamalı eğitimlerle buluşturduk. Doğa biliminin heyecan dolu yolculuğuna ilk adımı atan ziyaretçilerimizi, yapay zekâ araçlarıyla hazırladığımız atölye etkinlikleriyle bir araya getirdik. Doğa, çevre ve sıfır atık konusunda yeni çalışmaları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Çünkü sıfır atık bilinciyle doğamızı koruyabilir, nesillerimize daha yaşanılabilir bir gelecek bırakabiliriz" şeklinde konuştu.

Canik Ekofest’te 37 farklı atölyede uygulamalı eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Sandıkçı, ayrıca yapay zekâ ve hologram teknolojisi ile zenginleştirdikleri atölye etkinlikleri çerçevesinde ziyaretçileri, orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemler ile ilgili eğitimlerle de bir araya getirdiklerini sözlerine ekledi.

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Şenlik Alanı’nda gerçekleştirilen ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen Canik Ekofest’te düzenlenen eğitimler ve etkinlikler ziyaretçilerden tam not aldı. Canik Kaymakamlığı koordinasyonunda düzenlenen ve Canik Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Fatma Ağaçdiken’in yürütücülüğünü üstlendiği festivalde, ziyaretçilere karaçam fidanı da hediye edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

Ünlü şarkıcı Çelik, Amasya konserinde mahalle muhtarıyla sahnede oynadı

2025-10-30 00:49 - Magazin

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Bilecik’te sağanak yağışa rağmen binlerce kişi Madrigal konseriyle coştu

2025-10-29 23:23 - Magazin

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

ADÜ’lü gençler, ilk 10 proje arasına girerek finale yükseldi

13:38 - Teknoloji

Üniversite öğrencilerinden görme engellilere teknolojik destek

13:09 - Teknoloji

Erzurum Kent Konseyi: ’TEKNOFEST, Erzurum’a büyük bir enerji ve motivasyon kazandıracaktır’

10:52 - Teknoloji

Köyceğiz’de öğrenciler Ay’ı teleskopla inceledi

14:44 - Teknoloji

Vatandaşın geliştirdiği bu sistem yangını kıvılcım anında durduracak

09:16 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş