?>

Canik’te Ramazan’ın gelişi fener alayıyla karşılandı

SAMSUN’UN CANİK İLÇESİNDE DÜZENLENEN GELENEKSEL FENER ALAYI PROGRAMINDA ÇOK SAYIDA İLÇE SAKİNİ RAMAZAN AYINI HEP BİRLİKTE KARŞILADI.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel fener alayı programında çok sayıda ilçe sakini Ramazan ayını hep birlikte karşıladı.

Canik’te geleneksel olarak düzenlenen ’Ramazan’ı Karşılıyoruz: Fener Alayı ve İlk Teravih Namazı’ programı sevinç dolu anlara sahne oldu. Canik Belediyesi, Canik Kaymakamlığı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik İlçe Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen programda bir araya gelen binlerce genç ve vatandaş, ellerinde fenerle Canik’in sokaklarında yürüdü. Canik Kuzey Yıldızı Ortaokulu’nda başlayan fener alayı, Kuzey Yıldızı Mahallesi Yeşilova Cami’nde son buldu.

Programa katılan 7’den 70’e binlerce genç ve vatandaş, fener alayının ardından ilk teravih namazı için Kuzey Yıldızı Mahallesi Yeşilova Cami’nde saf tuttu. Programa katılan aileler ve gençlerle bir araya gelen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede Ramazan ayına özel birçok etkinlik düzenlemeye devam edeceklerini ifade ederek, "Canik’imizde Ramazan’ın sevincini ve bereketini paylaşmaya devam ediyoruz" dedi.

İlçede Ramazan geleneklerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak hedefiyle birbirinden özel etkinlikler ve programlar gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde geleneksel olarak tertip ettiğimiz fener alayı ve ilk teravih namazı programıyla Ramazan ayı etkinliklerimizin başlangıcını yaptık. Çocuklarımızla, gençlerimizle ve ailelerimizle mübarek Ramazan ayına yeniden kavuşmanın sevincine ortak olduk. Ramazan ayı boyunca, Canik Şehr-i Ramazan Serüveni etkinlik çadırımızda her yaş grubundan gencimizi ve hemşehrimizi ağırlayacak, sahne gösterileri ve geleneksel Ramazan eğlencelerimizi sürdüreceğiz. Ramazan ayına özel etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Programa ayrıca Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Müftüsü Bayram Karar, Canik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yusuf Celil Caner ve protokol üyeleri de katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

İlgili Haberler

"Ceza İnfaz Personeli Günü" Antalya’da renkli görüntülere sahne oldu

22:09 - Kültür Sanat

Ankara’da Jandarma Bandosu ve hastane personelinden ortak konser

20:52 - Kültür Sanat

Aksaray’da "Türk Mutfağı Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı

20:51 - Kültür Sanat

Tercan’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi açıldı

19:48 - Kültür Sanat

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem