?>

Çatılardan düşen kar ve buz kütleleri tehlike saçıyor

Bitlis ile tatvan ilçesinde çatılarda biriken kar ve buz kütleleri, yoldan geçen vatandaşlar ve park halindeki araçlar için ciddi risk oluşturmaya devam ediyor.

Gündem - 10 ay önce

Bitlis ile Tatvan ilçesinde çatılarda biriken kar ve buz kütleleri, yoldan geçen vatandaşlar ve park halindeki araçlar için ciddi risk oluşturmaya devam ediyor.

Son yaşanan olayda, çatıdan düşen büyük bir kar ve buz kütlesi park halindeki bir aracı adeta parçalarken, aynı bölgede yürüyüş yapan bir vatandaş ise son anda kendini kenara atarak muhtemel bir facianın eşiğinden döndü. Halk Sağlığı Bilim Uzmanı Dr. Cihan Önen, çatılarda biriken kar kütleleri ve oluşan buz sarkıtlarının hem yayalar hem de araçlar için ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirterek, "Ölüm ve yaralanmalara yol açabilen bu durum, halk sağlığını korumak ve muhtemel kazaların önüne geçmek için acil önlemler alınmasını gerektiriyor. Bitlis, kışları uzun ve yoğun kar yağışının yaşandığı bir il. Bu nedenle çatılarda yoğun şekilde kar birikiyor ve erime donma süreçleriyle buz sarkıtları oluşuyor. Çatıdan düşen kütleler vatandaşlar ve araçlar için ciddi risk oluşturabilir. Bu tür sorunlarla mücadele, çeşitli meslek ve sektörlerin işbirliğini gerektirebilir" dedi.

Dr. Önen, muhtemel kazaların önüne geçmek için şu önerilerde bulundu:

"Çatı kar tutucu engeller, uzman önerisi ile ısıtmalı çatı sistemleri veya zararsız buz çözücüler, yerel yönetimlerin ve bina yöneticilerinin önlemleri, birey, bina ve araçlar için yaptırılacak sigortalar, güvenlik şeritleri ve uyarı tabelaları, toplum destekli güvenlik ve önlem eğitimleri."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

Çanakkale'de 8 Metrelik Dev Yılan Şoku

2025-02-28 13:30 - Genel

İlgili Haberler

Bolu’da bir ambulansın karla imtihanı kamerada

19:48 - Gündem

Karabük-Bartın yolunda kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı

18:59 - Gündem

Başkan Alemdar, Sapanca Gölü için eylem planını açıkladı

17:39 - Gündem

Yüksekova’da beyaz esaret: Vatandaşlar araçlarını bırakıp yürüdü

17:15 - Gündem

Mazıdağı’nda traktörlerin arkasına bağlanan aparatlarla kar temizleme çalışması yaptılar

17:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş