?>

Çay Tüketiminde Türkiye'nin Zirvesinde

Çay, Gaziantep'te sadece bir içecek değil, sosyal yaşamın da ayrılmaz bir parçası. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) verilerine göre, Gaziantep Türkiye'nin en fazla çay tüketilen ili olarak öne çıkıyor.

Gündem - 1 yıl önce

Çay, Türk mutfağının vazgeçilmezi ve misafirperverliğin simgesi olmasının yanı sıra, Gaziantep'te günün her saati tüketilen bir içecek olarak öne çıkıyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından yayımlanan veriler, Türkiye’nin çay tüketim alışkanlıklarını ortaya koydu. Bu verilere göre, çayın en çok tüketildiği şehirlerin başında Gaziantep geliyor.

Gaziantep, gastronomi alanındaki zenginliğiyle tanınan bir şehir olarak, çayı da mutfak kültürünün önemli bir parçası haline getirmiş durumda. Çay, Gaziantepliler için sadece bir içecek değil, ailevi toplantılarda ve dost sohbetlerinde önemli bir yer tutuyor. Şehirdeki çay tüketiminin yüksek olmasının başlıca nedeni, Gazianteplilerin çay içme alışkanlıkları ve sosyal yaşamda çayın büyük bir paya sahip olması. Güne çayla başlamak ve sohbetlere çay eşliğinde devam etmek, Gazianteplilerin günlük rutininde sıkça rastlanan bir durum.

ÇAYKUR’un açıkladığı verilere göre, Gaziantep’i çay tüketimi sıralamasında, komşu iller Şanlıurfa, Muş, Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Ağrı izliyor. Bu illerde, her yıl yaklaşık 50 bin ton çay tüketildiği tahmin ediliyor.

Gaziantep’te çayın genellikle Seylan çayı ve yerli çayın yanı sıra, halk arasında "kaçak çay" olarak bilinen ithal çaylarla da içildiği belirtiliyor. Gaziantep'teki çay kültürünün, bölgenin misafirperverliğini ve samimi atmosferini yansıttığı ifade ediliyor. Gaziantepliler, çayı hem sofralarındaki baş tacı olarak görüyor, hem de arkadaş ortamlarında sohbetlerin vazgeçilmez bir parçası olarak tüketiyorlar.

Çayın Gaziantep’teki popülaritesini vurgulayan bir vatandaş, “Çay bizim hobimizdir. Yemek sonrası, dostlarımızla çay içmek, sohbet etmek bizim için bir alışkanlık oldu. Gaziantepliler çayı sever, çay ile sohbetler koyulaşır” diye konuştu. Bir diğer vatandaş ise, “Çay olmazsa sofranın ve sohbetin tadı eksik olur. Çay, sadece içmek için değil, aynı zamanda sosyal bağları güçlendirmek için de içilir,” şeklinde görüş bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

İlgili Haberler

Üsküdar Sahili’nde dev dalgalar oluştu

01:04 - Gündem

Yoğun kar ve buzlanmaya karşı Bitlis’te kar motorlu önlem

00:10 - Gündem

Elazığ’da karla mücadele çalışmaları sürüyor: 276 köy yolu açıldı

23:02 - Gündem

Siirt’te 14 köy yolu ulaşıma açıldı

21:55 - Gündem

Başkent gün boyu buz kesti

21:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan