?>

Çayeli Bakır’dan sağlık eğitimine destek

çayeli bakır, rize’nin çayeli hacı ahmet hamdi ishakoğlu mesleki ve teknik anadolu lisesi’nin 'temel meslek uygulamaları laboratuvarı' yapımına destek oldu

Sağlık - 2 ay önce

Çayeli Bakır, Rize’nin Çayeli Hacı Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ’Temel Meslek Uygulamaları Laboratuvarı’ yapımına destek oldu. Laboratuvarın bugün gerçekleşen açılış törenine Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Dindar, Çayeli Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Yılmaz Geçit, Çayeli Bakır Dış İlişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Dindar, Çayeli Bakır’ın eğitime sunduğu katkılardan dolayı kurumu adına teşekkürlerini sundu. Dindar, bu tür desteklerin ilçedeki eğitim kalitesine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Çayeli Bakır Dış İlişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı ise yaptığı açıklamada, ilçeye değer katacak her türlü projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, toplumsal fayda sağlayan projelerde yer almaya devam edeceklerini belirtti.

Öğrenciler, teorik bilgilerini gerçek hastane ortamına yakın koşullarda uygulamalı olarak eğitim görmelerine destek olacak. Hemşirelik, ilk yardım, anatomi ve fizyoloji dersler, uygulamalı eğitim modeliyle desteklenerek; acil durum yönetimi, hasta bakımı, hijyen, sağlık güvenliği, mesleki etik ve iletişim becerileri geliştirilmiş olacak.

Modern standartlara uygun olarak donatılan laboratuvarda; yetişkin, çocuk ve bebek hasta maketleri, ilk yardım eğitim setleri, mikroskoplar, ventilatör ve solunum cihazları, hasta yatakları, tansiyon aleti, stetoskop, termometre ve sterilizasyon malzemeleri bulunuyor. Ayrıca öğrencilerin birebir uygulama yapabilecekleri geniş bir simülasyon alanı da yer alıyor.

Laboratuvar yalnızca öğrencilere değil, Çayeli’nde ilk yardım eğitimi almak isteyen yetişkinlere de hizmet verecek. Böylece hem mesleki eğitim kalitesi artacak hem de toplumun sağlık bilinci gelişimine yardımcı olacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Edremit’te trafik kazası: 2 yaralı

2025-10-01 09:21 - Asayiş

Yağış beraberinde kazayı getirdi; 2 kişi yaralandı

2025-10-01 10:32 - Asayiş

Ordu’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:09 - Asayiş

Otomobil su borusu yüklü traktör römorkuna çarptı: 2 yaralı

2025-10-01 09:22 - Asayiş

İki kuzenin kullandığı araçlar çarpıştı: 1 yaralı

2025-10-01 10:07 - Asayiş

Elazığ’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:59 - Asayiş

Osmaniye’de otomobil takla attı: 3 yaralı

2025-10-01 00:31 - Asayiş

Antalya’da motosiklet devrildi: 2 Hollandalı turist yaralandı

2025-10-01 10:21 - Asayiş

Şerit değiştiren otomobil motosiklete çarptı

2025-10-01 10:30 - Asayiş

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

İlgili Haberler

ESOGÜ Hastanesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlandı

16:49 - Sağlık

Diyarbakır’da Dünya Prematüre Günü etkinliği

16:33 - Sağlık

Mardin’de 112’nin telefonla yönlendirmesiyle bir baba doğumu gerçekleştirdi

16:29 - Sağlık

Samsun İl Sağlık Müdürü Uras’ın sözleşmesi yenilendi

16:13 - Sağlık

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü kutlandı

16:03 - Sağlık

Günün Manşetleri

Üniversite öğrencileri şehitleri dualarla andı

15:58 - İnsan

Ünlü sanatçı Muazzez Abacı son yolculuğuna uğurlandı

14:46 - Kültür Sanat

Belediyeden Bodrum’un Tarihine Yolculuk

14:21 - Kültür Sanat

Büyükşehir, Fethiye Otogarını Baştan Sona Yeniliyor

14:21 - Genel

Ölü yunus balığı sahile vurdu

13:32 - Genel