?>

ÇEFES 2026 için geri sayım başladı

TÜRKİYE’DE KONSEPTİ VE KAPSAMI İTİBARIYLA ÖZGÜN BİR MODEL ORTAYA KOYAN ÇİLİMLİ EĞİTİM FESTİVALİ (ÇEFES), 2026 YILI HAZIRLIKLARINA RESMEN BAŞLADI

Eğitim - 3 ay önce

Türkiye’de konsepti ve kapsamı itibarıyla özgün bir model ortaya koyan Çilimli Eğitim Festivali (ÇEFES), 2026 yılı hazırlıklarına resmen başladı. Maarif Modeli’ni destekleyen ve eğitim, kültür ile sanatı aynı çatı altında buluşturan festivalin ikincisi, bu yıl daha geniş katılımla gerçekleştirilecek.

Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Düzce Şubesi iş birliğiyle, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek olan festival, 6-8 Mayıs 2026 tarihlerinde kapalı pazaryerinde yapılacak.

Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören festival, bu yıl kapsamını daha da genişletiyor. Programa üniversiteler ve yayınevleri de dahil edilerek akademik ve entelektüel derinlik artırılıyor. Üç gün sürecek etkinlikler boyunca; stantlar, sergiler, sahne sanatları, atölyeler ve bilimsel gösteriler ziyaretçilerle buluşacak.

Festivalin en dikkat çeken başlıklarından biri ise "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde Okul Yöneticilerinin Rolü" temalı sempozyum olacak. Çok sayıda akademisyen, yazar ve eğitim yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirilecek bu oturumda, eğitim sisteminin geleceğine yönelik önemli değerlendirmeler yapılacak. Program kapsamında ayrıca öğrenci atölyeleri, deney gösterileri, halk oyunları, konserler ve tiyatro etkinlikleri de yer alacak. Festival, sadece öğrencileri değil; öğretmenleri, velileri ve eğitim paydaşlarını da içine alan kapsayıcı yapısıyla öne çıkıyor.

Çilimli İlçe Millî Eğitim Müdürü Miraç Karayiğit ve ekibinin öncülüğünde yürütülen organizasyon, ilçeyi eğitim, kültür ve sanat alanında bir merkez haline getirme vizyonunun somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

ÇEFES 2026, eğitimde yenilikçi yaklaşımların sahaya yansıdığı, akademi ile uygulamanın buluştuğu ve toplumsal katılımın güçlendiği önemli bir platform olmaya hazırlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

İçmeler plajında lağım suyu iddiası

2026-04-14 11:53 - ÇEVRE

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

İlgili Haberler

Diyarbakır’da 3 bin öğrenci yaz tatilinde kurslarda eğitim alıyor

13:45 - Eğitim

GKV Özel Liseleri’nden YKS’de büyük başarı

13:31 - Eğitim

Çine’deki 71 yıllık okulun yerinde yeni eğitim yuvası yükseliyor

13:17 - Eğitim

Guhem havacılık ve uzay teknolojileri lisesi milli teknoloji hamlesi’nin liderlerini yetiştirecek

12:42 - Eğitim

Canik Belediyesi’nden YKS ve LGS şampiyonlarına ödül

12:43 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık