?>

Cep Telefonlarında Bluetooth Tehlikesi

Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, cep telefonlarında sıkça kullanılan Bluetooth özelliğinin bir güvenlik zafiyetine dönüştüğünü belirterek, yazılımlar aracılığıyla cihazlara sızma riskine karşı kullanıcıları uyardı ve alınması gereken önlemleri sıraladı.

Teknoloji - 2 ay önce

Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, cep telefonlarında Bluetooth özelliğinin güvenlik zafiyetine dönüştüğü uyarısında bulunarak, "Yazılımlar kullanılarak cihazlara Bluetooth ile bağlanabiliyorlar" dedi.

Özelliğin bir sessiz tehlike olabileceğini söyleyen Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, "Bugüne kadar birçok alanda siber güvenlikle ilgili konulardan bahsedildi. Tabii bahsetmeyi biraz geri plana bıraktığımız ya da toplumda çok fazla farkında olunmayan da bir konu var, bu da Bluetooth konusu. Cihazların artması ile birlikte kulaklık olsun, aracımıza bindiğimiz zaman doğrudan telefonumuzla oradaki sistemi birleştirmek adına olsun birçok yerde Bluetooth özelliğini kullanmaktayız. 20-25 yıl önce bu gelişme bulunduğu zaman da birçok kişiyi heyecanlandıran bir teknolojiydi ve gerçekten de çok büyük katkıları da oldu. Ancak şu anda bir güvenlik zafiyeti haline dönüşmüş durumda. Elbette bunun için de yapabileceklerimiz var ama öncelikle Bluetooth’un da bir sessiz tehlike olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Topuzoğlu, özelliğin kullanılmadığı zamanlarda kapatılması gerektiğini söyleyerek, "Burada bununla ilgili bir takım yazılımlar kullanarak cihazlara bağlanabiliyorlar. Burada da bizim yapmamız gereken ilk önlem Bluetooth özelliğini sürekli açık bırakmamak. Çünkü sürekli açık olduğu zaman bir tarama durumunda bu frekanslar üzerinden cihazı aynı şekilde siber saldırıya maruz bırakmış oluyorsunuz. Aynı şekilde ismini gizlemek yani cihazınızın ismini açık bırakmamak yapılabilir. En azından taramalarda bulunmamış olacak. Yine bilinmeyen cihazlara bağlanılmaması gerekiyor. Çünkü haliyle yeni bir cihaz alındığında da bir takım riskleri yanında almış oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Harita uygulamalarında ’Osimhen Bankı’ kaydedildi

2025-09-23 10:04 - Magazin

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

Köyceğiz Yangınında Son Durum

2025-09-19 13:02 - Asayiş

Marmaris'e İki Dev Kruvaziyer Gemi Birden Yanaştı

2025-09-18 13:33 - Marmaris

İlgili Haberler

ASO Başkanı Ardıç: "Ankara’mız en büyük 2’nci sanayi şehri haline gelmiştir"

10:54 - Teknoloji

Savunma Sanayiinin yeni neferleri MEVKA desteğiyle yetişiyor

10:32 - Teknoloji

Afet bilincine sanal gerçeklik desteği

10:24 - Teknoloji

Kütahya’da 15 öğrenciye tablet desteği

19:32 - Teknoloji

Türkiye’nin 3’üncü uzay yolcusu Gökhan Erdem uzaya çıkardığı Bursaspor bayrağını GUHEM’e teslim etti

18:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

German Onugkha gollerine devam ediyor

14:53 - Spor

Birbirlerine sarılarak ölmüşler

14:46 - Asayiş

Polis Öğrencilerine Saldıran Zabıtaya Tutuklama

14:43 - Asayiş

Evinde uyuşturucu ele geçirilen kadın tutuklandı

14:08 - Asayiş

Tek Başına Yaşayan Erol Dede, Evine Girenler Tarafından Öldürüldü

14:05 - Asayiş